Sucul de cireşe: riscuri şi beneficii pentru sănătate

Pe lângă faptul că este foarte bogat în antioxidanţi, sucul de cireşe are două beneficii importante asupra organismului: scade colesterolul rău şi ajută la slăbit, conform unui studiu recent.
Însă,consumat în excesul,sucul de cireşte poate avea efecte negative. Persoanele care beau foarte mult suc de cireşe au un risc mai mare de a avea nivelul trigliceridelor peste limita acceptată.
Trigliceridele,un tip de grăsime din sânge,pot duce la apariţia afecţiunilor care pun în pericol sănătatea sistemului cardiovascular.
Pe de altă parte,un consum moderat de suc de cireşe scade colesterolul rău,ajută la slăbit şi contribuie la prevenirea şi tratarea inflamaţiilor articulare.
Studiile efectuate de-a lungului timpului arată că sucul de cireşe este un antiinflamator natural,datorită faptului că reduce circulaţia în organism a concentraţiei de markeri inflamatori.
De asemenea,sucul de cireşe este un bun remediu pentru persoanele care suferă de insomnii. Specialiştii ne recomandă ca înainte de culcare să bem un pahar cu suc de cireşe pentru a avea un somn bun şi liniştit.