Sunt periculoşi aditivii din pâine?

1 65151 original jpg jpeg

Majoritatea ­produselor de ­panificaţie din ­comerţ au o serie de ­ingrediente care ne pot pune sănătatea în pericol. Află ­care sunt şi cum le poţi înlocui.

În majoritatea supermarketurilor găseşti o varietate mare de baghete,chifle şi de pâine ­feliată,pline de aditivi alimentari. Cât de sănătoase şi de hrănitoare sunt aceste produse rămâne de văzut.

Specialiştii sunt de părere că aditivii contribuie într-o mare măsură la scăderea imunităţii şi la apariţia dezechilibrelor.

De aceea,­pâinea făcută în casă rămâne cea mai ­bună alternativă.Citeşte cu atenţie eticheta

Înainte de a cumpăra o pâine,este bine să citeşti cu atenţie eticheta de pe ambalajul produsului. Pâinea feliată poate conţine zahăr,sirop de porumb şi o serie de ingrediente care favorizează apariţia diabetului şi a obezităţii.

Nutriţioniştii avertizează că E 924 (bromatul de potasiu) poate provoca vărsături mai ales copiilor şi bătrânilor. În plus,procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutriţională a pâinii.

Dacă nu ai timp să frămânţi zilnic pâine de casă,alege o maşină specială. Pe piaţă există deja câteva modele care frăântă şi coc pâinea în funcţie de dorinţele tale.

Preţul lor poate începe de la 180 de lei. Făina pe care o foloseşti la prepararea pâinii o poţi cumpăra de la magazinele cu produse bio.

Dacă ţi se pare prea scumpă,o poţi procura de la morile rurale. În făină poţi adăuga tărâţe şi seminţe de tot felul (cele de susan,dovleac,in sau de secară le poţi lua de la Plafar).

Medicii nutriţionişti avertizează că în pâinea din comerţ se pot regăsi până la 34 de E-uri (pentru culoare,aromă,prospeţime).

De aceea,e bine să evităm pâinea care conţine sulfat de sodiu – E 514  (afectează vezica biliară),lactat de calciu – E 327 (duce la probleme renale),acid fumaric – E 297,acid acetic – E 260 şi cancerigenul acid citric E 330.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg