Superalimente care reduc pofta de mâncare şi te ajută să slăbeşti. Spune adio poftei de dulce!

1 alimente sanatoase jpg jpeg

Unul dintre secretele pentru un corp frumos este alimentaţia sănătoasă. Însă, de cele mai multe ori când ne propunem să începem o dietă, poftele alimentare apar, iar prăjiturile distrug tot ce am început. Cum reuşim să scăpăm de poftele „păcătoase‟? Tot prin alimentaţie!

În general, oamenii confundă des senzaţia de foame cu poftele alimentare. Prima este nevoia fizică de a mânca, iar a doua este dorinţa de a mânca. În majoritatea cazurilor, apetitul este provocat de secreţia hormonului responsabil cu pofta de mâncare, grelina, care poate fi stimulat doar prin simple gândire la anumite alimente delicioase sau la ceea ce numim uneori „alimente păcătoase‟.

Pentru a scăpa de aceste pofte, este ideal să consumăm anumite alimente, care contribuie la scăderea poftelor alimentare şi care conferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. 

Avocado. Este bogat în grăsimi sănătoase (mononesaturate), substanţe care conferă senzaţie de saţietate pentru o perioadă lungă de timp şi care taie pofta de mâncăruri grase. Totuşi, deşi este un aliment sănătos, avocado trebuie să fie consumat cu moderaţie, deoarece există riscul să te îngraşi dacă îl vei mânca în exces.

Citeşte şi: Dieta cu avocado: slăbeşti 5 kg în 14 zile. Iată ce să pui în meniu

Mere. Pectina găsită în mere contribuie la creşterea zahărului din sânge şi, ca urmare, dorinţa de a mânca dulciuri scade. Efectul merelor durează în organism cel mult 1-2 ore, iar pentru un rezultat mai bun, îţi recomandăm să mănânci câte un măr înainte de masă sau între mese.

Ardei roşu. Studiile au demonstrat că o singură linguriţă de pudră de ardei roşu este capabilă să accelereze metabolismul şi ajută organismul să ardă caloriile suplimentare, dar şi să reducă pofta de mâncare, arată inminutes.com

Ouă. Unele cercetări indică faptul că 1-2 ouă consumate la micul-dejun conferă senzaţie de saţietate timp de 24 de ore, ceea ce poate reduce cantitatea de alimente pe care le-ai putea consuma pe parcursul unei zile.

Migdale. Un pumn de migdale bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu are puterea de a domoli foamea pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, migdalele pot ajuta şi la controlul greutăţii, dacă sunt consumate cu moderaţie. Îţi recomandăm să le consumi între mese sau la micul-dejun, în cantitate maximă de 42 de gr.

Citeşte şi: De ce să consumi alimente alcaline şi cum le recunoşti 

Cerealele integrale conţin o cantitatea mare de fibre, recunoscute pentru beneficiile pe care acestea le aduc procesului de digestie, implicit colonului. Cerealele integrale ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din intestine, combat constipaţia, balonarea şi induc senzaţie de saţietate pe tot parcursul zilei.

Sursă foto: Shutterstock