Te simţi obosită după ce ai mâncat? Iată de ce

1 68607 original jpg jpeg

Te poţi simţi obosită mental şi fizic în timpul zilei, fără explicaţii. Acest lucru poate fi din cauza dietei zilnice, deoarece există alimente care provoacă oboseală. În plus, oboseala, durerile de cap şi lipsa concentraţiei pot fi şi de la deshidratare.

Iată de ce ne simţim obosite după ce mâncăm:

Există alimente care ne fac să ne simţim obosite după ce le consumăm,şi de aceea,trebuie să ştim care sunt pentru a le reduce consumul. Alimentele care sunt bogate în zahăr,pe de o parte sunt cele care ne dau energie,dar şi cele care epuizează energia corpului,deoarece sunt metabolizate repede. În acest proces,cantităţi mari de energie sunt necesare pentru a fi îndeplinite funcţiile organismului. Este adevărat că zahărul ne poate da un impuls  de energie,dar nu este de durată.Alimentele care sunt bogate în grăsimi au nevoie de energie pentru că sunt greu de digerat. Deoarece acestea oferă mai puţină energie decât au nevoie pentru a procesa,ele pot provoca sentimentul de pletitudine şi oboseală după ce sunt consumate.Unele alimente ne dau o stare de somnolenţă după ce le consumăm,şi acestea sunt:carnea de curcan,laptele,fasolea,orezul brun şi legumele. Dar consumul acestora este important,deoarece sunt cele care ne oferă substanţele nutritive de care are nevoie organismul. Trebuie doar să reducem consumul lor în funcţie de efectele pe care le are asupra fiecăruia,din moment ce toţi absorbim substanţele nutritive în mod diferit.Cafeina este cea care produce sentimente energice şi stimulează creierul. Ca un stimulent,se pot activa anumite funcţii ale corpului,atunci când o bem,dar nu într-un mod abuziv. Prea multă cofeină poate provoca insomnie,ceea ce duce la oboseală cronică şi incapacitatea de a fi concentrată la activităţile din ziua următoare.Oboseala poate fi cauzată şi de lipsa de hidratare,dacă nu bei suficiente lichide în timpul zilei. Când se produce deshidratarea,ea aduce epuizarea,iar principalele simptome ale acestei deficienţe sunt lipsa de concentrare şi durerea de cap. Este bine să ştim că apa este cel mai bun fluid pentru funcţiile corpului.Consumul de alimentecare conţin substanţe chimice active poate altera echilibrul natural al corpului,cauzând oboseala. Fast food-ul are şi el efecte negative asupra organismului,deoarece sunt greu de digerat şi în cele din urmă duc la apariţia oboselii şi a lipsei de concentrare.

  

Sfaturi pentru a scăpa de oboseală:

1. Mănâncă fructe şilegumecare sunt bogate în substanţe nutritive care furnizează energie corpului.

2. Consumul de cereale integrale care ne furnizează energia de care avem nevoie pentru a începe ziua în cel mai bun mod.

3. Nucile,migdalele şi seminţele de susan sunt o altă sursă de energie,şi sunt esenţiale pentru a îmbunătăţi concentrarea.

4. Practică exerciţii fizice în mod regulat,ascultă muzică,odihneşte ochii şi citeşte pentru a ţine mintea activă.

5. Dormi suficient pentru a fi odihnită. Acest lucru va atenua epuizarea şi vei avea mai multă putere.

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg