Testează-ţi gratuit memoria!

1 73550 original jpg jpeg

Casă, muncă, familie şi alte numeroase responsabilităţi şi obligaţii, toate într-o în continua evoluţie. Prinşi în acest tavalug, nu este de mirare că uneori mai uităm diverse lucruri şi, într-un final, uităm că am uitat ceva astăzi.

Din păcate însă,uitarea poate deveni un stil de viaţă atunci când vorbim despre maladia Alzheimer.

Astăzi în Europa,circa 5 milioane de oameni suferă de demenţă şi la nivel mondial,circa 36 de milioane:1 din 8 oameni peste vârsta de 55 de ani şi 50% dintre cei peste 85. Şi mai grav este faptul că,sub acţiunea stresului cronic,simptomele demenţei apar mai devreme,chiar în intervalul 40-50 de ani.

În aproximativ 50% dintre cazurile de demenţă,este vorba despre Alzheimer,o boală degenerativă a creierului ce afectează memoria,personalitatea şi comportamentul. Identificarea problemei este primul pas catre controlarea ei:studiile au arătat ca diagnosticarea cu cinci ani mai devreme poate încetini evoluţia bolii şi asigura o mai bună calitate a vieţii pacientului şi a familiei acestuia. Din păcate,în România,doar 10% dintre bolnavi sunt diagnosticaţi.

De aceea,pentru ca fiecare zi în plus contează,Help Net şi Societatea Romana Alzheimer (SRA) organizează în luna octombrie (03-31 octombrie 2011),  „Luna memoriei”,o campanie de informare şi de testare gratuită a memoriei în 13 farmacii Help Net din Bucureşti,Braşov,Constanţa,Timişoara şi Satu Mare.

Testarea dureaza 30 de minute şi presupune completarea unei fişe de consultaţie şi realizarea unui scurt test de screening,urmate desigur de interpretarea rezultatelor şi de recomandari din partea specialistilor SRA. Orice persoana interesată se poate programa telefonic sau fizic în oricare dintre farmaciile selecţionate,iar orarul de testare este disponibil pe site-ul www.helpnet.ro

Mai multe detalii despre maladia Alzheimer sunt disponibile pe site-ul Societăţii Române Alzheimer.