Top 10 activităţi în maşină

1 72713 original jpg jpeg

Pentru că ne petrecem atât de mult timp în maşină, am vrut să ştim ce activităţi se întreprind la volan. Iată rezultatele noastre:

– principala activitate la volan,deşi este şi prima cauza a producerii accidentelor. Atunci când faci mai multe lucruri deodată,rişti să nu fii atent la niciunul. Timpii noştri de reacţie sunt mai lenţi. Capacitatea de atenţie este focalizată atât asupra unui stimul pe care îl percepem,cum este discuţia,cât şi spre exterior. Vorbitul la telefon constituie un pericol major”,spune psihologul Mihai Aniţei”,pentru Digi24. Conform 4tunning,în cadrul unui studiu,“71% dintre respondenţi spun că vorbesc la telefon la volan,un procent mai mic decât media europeană,care se situează la 74%,în timp ce media globală este de 69%.”

– cu toţii facem asta în masină,înainte de culcare,după ce ne trezim şi de mai multe ori în timpul zilei,la serviciu,deşi conform cercetătorilor “ […] persoanele care folosesc frecvent calculatorul/telefonul pentru a-şi verifica mailurile ar putea suferi modificări neuronale la nivelul creierului. Aceste modificări limitează capacitatea de învăţare,de concentrare etc. Pentru a vedea în ce fel sunt afectaţi oamenii,cercetătorii au realizat un experiment pe 2.000 de bărbaţi şi femei. Oamenii de ştiinţă au ataşat monitoare pentru a urmări ritmul cardiac al utilizatorilor de calculatoare în momentul în care aceştia îşi verifică mailul. Această tehnică de monitorizare a bătăilor inimii pe fiecare minut reflectă răspunsul organismului la efort. […]”(ro)

– verificarea notificarilor şi mesajelor primite chiar şi atunci când conducem. Din datele publicate de metropotam aflăm următoarele:“Comunitatea Facebook este una gigant,din moment ce 1.49 miliarde de oameni stau lunar pe reţea. Populaţia Terrei este de 7.35 miliarde de oameni. 800 de milioane folosesc WhatsApp,în timp ce 300 de milioane de oameni folosesc Instagram.”