Top 7 remedii cu gutui

1 65125 original jpg jpeg

Gutuile au fost răspândite din Grecia Antică în Europa şi în Asia, ca fructe magice. În scop terapeutic, erau folosite în tratamentul febrei şi indigestiilor.

Nu întâmplător,în Evul Mediu,în Franţa s-a emis o ordonanţă,prin care se recomanda plantarea gutuilor în grădinile regale. Sub învelişul lor pufos,gutuile ascund vitamine antioxidante (C,A,B,PP),minerale esenţiale pentru revigoarea trupului şi psihicului (potasiu,calciu,fosfor,magneziu,fier),acizi organici,pectine,glucide şi alte substanţe hrănitoare prezente atât în fructe,cât şi în seminţe şi în flori. Eugen Giurgiu,doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie,apreciază că acţiunea substanţelor pectice din compoziţia gutuilor este remarcabilă:reduce nivelul colesterolului,combate bolile cardiovasculare şi elimină substanţele toxice din organism,mai ales cele cauzate de metalele grele.

Terapia cu acest fruct dulce-astringent este o metodă curativă indicată în tratamentul a mai bine de 60 de boli printre care:afecţiunile bucale,pulmonare,digestive,diabetul,hipertensiunea,astmul,pancreatita,durerile de gât şi insuficienţa hepatică". Gutuile pot fi valorificate în stare proaspătă sau prelucrate sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, de compot sau ca şi garnitură la preparatele din carne.

Loţiune antirid

Pentru combaterea ridurilor, un preparat simplu, obţinut prin macerarea cojilor de gutui în rachiu, are efecte extraordinare.

Cum se prepară: Cojile de la trei gutui se lasă să se macereze într-un vas cu alcool de secară sau de fructe, vreme de 14 zile. Lichidul trebuie să acopere nivelul cojilor cu un centimetru. Cu acest macerat, care se păstrează la rece, se tamponează zonele cu tendinţă de ridare. Remediul se poate obţine atât din coji crude , cât şi din coji uscate.

Laxativ pentru copii

S-a dovedit că o linguriţă de seminţe, macerate într-o cană de apă, timp de şase-opt ore are efectul unui laxativ eficient, mai ales pentru copii. Tratamentul trebuie continuat cel puţin trei zile.

Stopează senzaţia de vomă

Greaţa, o problemă cu care se confruntă frecvent gravidele, se poate ameliora cu ajutorul gutuilor. Remediul este foarte eficient, iar gravida scapă de senzaţia de vomă şi se poate hrăni sănătos.

Terapia este simplă: după ce se trezeşte, gravida ( chiar şi persoanele care au greţuri după o masă copioasă) trebuie să ronţăie trei-patru felii de gutuie crudă. Leacul are un dublu efect: combate greaţa, revitalizând organismul, şi îndepărtează. carenţele alimentare.

Citeşte mai multe pe Click.ro!Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg