Top 7 remedii cu gutui

1 65125 original jpg jpeg

Gutuile au fost răspândite din Grecia Antică în Europa şi în Asia, ca fructe magice. În scop terapeutic, erau folosite în tratamentul febrei şi indigestiilor.

Nu întâmplător,în Evul Mediu,în Franţa s-a emis o ordonanţă,prin care se recomanda plantarea gutuilor în grădinile regale. Sub învelişul lor pufos,gutuile ascund vitamine antioxidante (C,A,B,PP),minerale esenţiale pentru revigoarea trupului şi psihicului (potasiu,calciu,fosfor,magneziu,fier),acizi organici,pectine,glucide şi alte substanţe hrănitoare prezente atât în fructe,cât şi în seminţe şi în flori. Eugen Giurgiu,doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie,apreciază că acţiunea substanţelor pectice din compoziţia gutuilor este remarcabilă:reduce nivelul colesterolului,combate bolile cardiovasculare şi elimină substanţele toxice din organism,mai ales cele cauzate de metalele grele.

Terapia cu acest fruct dulce-astringent este o metodă curativă indicată în tratamentul a mai bine de 60 de boli printre care:afecţiunile bucale,pulmonare,digestive,diabetul,hipertensiunea,astmul,pancreatita,durerile de gât şi insuficienţa hepatică". Gutuile pot fi valorificate în stare proaspătă sau prelucrate sub formă de peltea, nectar, dulceaţă, de compot sau ca şi garnitură la preparatele din carne.

Loţiune antirid

Pentru combaterea ridurilor, un preparat simplu, obţinut prin macerarea cojilor de gutui în rachiu, are efecte extraordinare.

Cum se prepară: Cojile de la trei gutui se lasă să se macereze într-un vas cu alcool de secară sau de fructe, vreme de 14 zile. Lichidul trebuie să acopere nivelul cojilor cu un centimetru. Cu acest macerat, care se păstrează la rece, se tamponează zonele cu tendinţă de ridare. Remediul se poate obţine atât din coji crude , cât şi din coji uscate.

Laxativ pentru copii

S-a dovedit că o linguriţă de seminţe, macerate într-o cană de apă, timp de şase-opt ore are efectul unui laxativ eficient, mai ales pentru copii. Tratamentul trebuie continuat cel puţin trei zile.

Stopează senzaţia de vomă

Greaţa, o problemă cu care se confruntă frecvent gravidele, se poate ameliora cu ajutorul gutuilor. Remediul este foarte eficient, iar gravida scapă de senzaţia de vomă şi se poate hrăni sănătos.

Terapia este simplă: după ce se trezeşte, gravida ( chiar şi persoanele care au greţuri după o masă copioasă) trebuie să ronţăie trei-patru felii de gutuie crudă. Leacul are un dublu efect: combate greaţa, revitalizând organismul, şi îndepărtează. carenţele alimentare.

Citeşte mai multe pe Click.ro!Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg