Topul celor mai sănătoase sucuri din fructe

1 63805 original jpg jpeg

Dacă vrei să previi apariţia bolilor şi să-ţi potoleşti setea în sezonul cald, bea zilnic cel puţin un pahar cu suc de fructe. Poţi folosi un singur fruct sau mai multe, în funcţie de preferinţe.

Sucul de pepene roşu

Întrucât conţine în proporţie de 90% apă,sucul de pepene roşu este o băutură hidratantă pentru zilele caniculare şi menţine temperatura scăzută a corpului. Bogat în antioxidanţi şi consumat zilnic,câte un pahar dimineaţa şi seara,la temperatura camerei,ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a cancerului. Sucul de pepene roşu ajută şi la reducerea durerilor de muşchi,deoarece are în compoziţie citrulină,o substanţă despre care specialiştii susţin că ajută la dilatarea vaselor de sânge şi reduce stresul oxidativ,responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

Sucul de afine

Flavonoizii şi antioxidanţii din sucul de afine previn apariţia diabetului şi ajută la creşterea cantităţii de oxid nitric din corp,fapt care duce la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea,băutura are proprietăţi antibacteriene,ajută la detoxificare şi este indicată în afecţiunile renale. În plus,sucul de afine îmbunătăţeşte comunicarea între neuroni,conform unui studiu realizat la Universitatea din Cincinnati,şi întârzie procesul de îmbătrânire cognitivă.

Sucul de grepfrut

Este răcoritor şi poate să-ţi aline setea în zilele toride ale verii. În plus,sucul de grepfrut împiedică retenţia apei în organism,accelerează metabolismul şi  stimulează sistemul imunitar. În combinaţie cu alte citrice,îţi oferă multă vitamina C,ajută la reglarea cantităţii de zahăr din sânge şi este ideal în curele de slăbire.

Sucul de merişoare

Bogat în antioxidanţi şi vitamina C,sucul de merişoare are puternice proprietăţi antiinflamatoare. Previne apariţia pietrelor la rinichi şi a cariilor şi te apără de infecţiile urinare.

Sucul de portocale

Ai probleme cu sistemul digestiv? Bea suc de portocale! Substanţele din compoziţia acestuia sunt recomandate în constipaţie,indigestie,dar şi în alte dereglări digestive. Este eficient şi pentru că ajută la scăderea colesterolului „rău“,prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare. Nu în ultimul rând,creşte rezistenţa organismului la infecţii,cum sunt răceala şi gripa,deoarece întăreşte sistemul imunitar.