Topul superalimentelor specifice primăverii

1 80560 original jpg jpeg

Fiecare anotimp are specifice anumite alimente, care sunt sănătoase şi care îi oferă organismului substanţele nutritive de care are nevoie. Şi, pentru că am ieşit din iarnă şi am intrat în primăvară, iată care sunt superalimentele care nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic.

Ceapa verde

Cunoscută şi sub numele de ceapa primăverii, aceasta este sursă importantă de fitochimicale (antioxidanţi) şi compuşi sulfurici, care reduc riscul de boli cardiovasculare, renale, cronice şi anumite tipuri de cancer. Produsele cu conţinut de sulf sunt deosebit de eficiente când sunt consumate crude.

Mazărea verde

Printre primele legume care apar primăvara este mazărea. O ceaşcă de mazăre conţine 7 grame de fibre şi 8 grame de proteine, cu aproximativ 100% din necesarul zilnic de vitamina C şi 25% din necesarul de vitamina A. Conţinutul de vitamina A din mazărea verde, combinat cu conţinutul lor ridicat de carotenoide - luteină şi zeaxantină -, sunt foarte buni pentru sănătatea ochilor. În concluzie, mazărea este o legumă foarte sănătoasă.

Rubarba

Rubarba este foarte asemănătoare cu ţelina, doar că este roz şi are o aromă dulce - este folosită des în reţete de deserturi. Rubarba este prezentă în perioada aprilie-iunie, iar principalul motiv pentru care ar trebui să o consumăm este cantitatea mare de substanţe nutritive pe care le conţine: vitaminele A (imunitate, piele şi ochi), B (metabolism) şi K (sistem osos).

Ridichea roşie

La fel ca ceapa verde, ridichii roşii nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie primăvara. Aceste legume roşii şi mici sunt bogate în vitamine (C, K), minerale (calciu, potasiu) şi antioxidanţi (antociani). Include-i în salata pe care o mănânci la prânz.

Usturoiul verde

Usturoiul verde este foarte consumat primăvara. El prezintă multe dintre beneficiile pe care le are usturoiul normal, cum sunt glutationul, compuşi de sulf şi alte flavonoide care reduc stresul oxidativ legat de cancer, afecţiuni hepatice şi renale şi alte boli.

Alte superalimente care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie primăvara sunt:

-    Menta;

-    Algele;

-    Muguri de ferigă;

-    Fenicul;

-    Sparanghel;

-    Anghinare.

:



Recente

femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg