Totul despre asocierea alimentelor

Asocierea corectă a alimentelor poate fi soluţia ideală pentru aceste probleme. Prin combinarea alimentelor, grăsimea poate fi arsă în mod adecvat; în felul acesta, în organism nu mai rămân particule de hrană nedigerate.
Cel mai important aspect pe care trebuie să-l ţineţi minte este acela că alimentele se împart în câteva grupe şi că este bine să nu consumaţi alăturat alimente din anumite grupe,pentru că acest lucru va îngreuna digestia.
Asocierea adecvată a alimentelor:
- Poate ajuta organismul să ardă mai eficient grăsimile.
- Poate asigura absorbţia maximă a substanţelor nutritive,a enzimelor şi a proteinelor.
- Poate preveni eructaţiile,balonarea,formarea gazelor intestinale şi indigestia.
- Poate remedia şi preveni cele mai multe probleme corelate cu obezitatea.
În lipsa unei asocieri corecte a alimentelor:
- Vă va fi imposibil să digeraţi complet mâncarea.
- Veţi tulbura activitatea enzimelor digestive.
- Veţi împiedica absorbţia de substanţe nutritive.
- Riscaţi să suferiţi de balonare,arsuri stomacale,indigestie, constipaţie,crampe,sindromul de colon iritabil,flatulenţă — sau chiar mai rău. Problema constă în faptul că unele alimente se digeră mai repede decât altele;enzimele necesare digestiei diferă în funcţie de tipul de aliment,ca şi condiţiile în care are loc o absorbţie bună. De exemplu,pentru a fi digerate,proteinele au nevoie de sucuri digestive acide,în vreme ce carbohidraţii necesită sucuri alcaline. Când pacienţii adoptă metodele mele de asociere a alimentelor,ei remarcă adesea îmbunătăţiri semnificative ale simptomelor fizice în doar câteva zile,precum şi o creştere a energiei şi faptul că au o dispoziţie bună şi mai multă vitalitate,în general.































