Trucuri chinezeşti pentru a învinge canicula

Medicina tradiţională chineză recomandă o serie de trucuri menite să învingă efectele devastatoare ale caniculei.Tradiţia milenară chineză are o serie de reguli care sunt perfect valabile şi în zilele noastre şi care se axează, în special, pe conţinutul energetic al alimentelor.
„Există cinci astfel de energii:caldă,fierbinte,neutră,racoroasă şi rece. Dacă în timpul iernii ne interesează alimentele calde şi fierbinţi,care ne pot asigura o compensaţie pentru frigul de afară,vara se impune consumul de alimente reci,eventual neutre”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).Alimente-aliatÎn zilele toride,ar fi ideal să bem ceai negru chinezesc,fierbinte şi să evităm sucurile carbogazoase reci. „Cele mai indicate sunt fructele proaspete precum mere,grepfrut,mandarine,mango,smochine japoneze,pere,căpşuni şi pepene roşu şi galben sau sucurile naturale de fructe. În plus,albuşul de ou,brânza de soia,dovleceii,ciupercile champignon,castraveţii,vinetele,salata verde,menta,roşiile şi tărâţele de grâu sunt alimente reci”,explică specialistul.
Vezi AICI la ce metode trebuie să apelezi pentru a te răcori!