Tu ştii care e greutatea ideală pentru tine? Consultă tabelul şi vezi câte kilograme trebuie să ai în funcţie de înălţime

1 82718 original jpg jpeg

Care este greutatea ideală la femei? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie luate în calcul şi înălţimea, vârsta sau stilul de viaţă. Mai presus de toate însă, o greutate normală înseamnă să fii sanatoasă.

Chiar şi aşa, este important să ştii dacă te încadrezi în standardele emise de nutriţionişti, iar dacă te confrunţi cu dureri de inimă sau de articulaţii, dezechilibre hormonale sau diabet de tip II, ar fi bine să-ţi pui un semn de întrebare. Toate ar putea avea legătură cu greutatea.  

În România, lucrurile stau destul de grav la acest capitol. Conform studiilor, aproximativ 48% dintre românce sunt supraponderale, iar cele mai avansate forme de obezitate se întâlnesc la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.

O cercetare recentă a demonstrat că femeile cântăresc cu aproximativ 6 kg mai mult decât cu 22 de ani în urmă. Indicii greutăţii ideale, de asemenea, s-au schimbat. Această cifră este cu 5 kg mai mult. 

Există multe formule pentru calculul greutăţii, însă un mod mult mai simplu de a afla dacă ai greutatea ideală este să consulţi tabelul de mai jos.

image