Uite ce spun poftele alimentare despre tine!

1 68052 original jpg jpeg

Ţi-e poftă de anumite alimente nesănătoase? Înseamnă că ai deficienţe de nutrienţi în organism.

1. Când ţi-e poftă de carbohidraţi,ai nevoie de proteine şi ulei de peşte

Corpul nostru are poftă de carbohidraţi atunci când are nevoie de un plus de energie. Alimente pe care le poţi mânca sunt peştele,carnea de vită,nuci şi leguminoase. În plus,poţi lua suplimente de ulei de peşte.

2. Când ţi-e poftă de cafeină,ai nevoie de micronutrienţi

Oboseala este un motiv logic pentru care ai nevoie de cafeină,însă această poftă poate apărea şi din cauză că ai nevoie de altfel de nutrienţi în dietă. Consumă fosfor,sulf şi fier. Pentru fosfor,alege fructe de mare,miel,curcan,linte sau lapte. Pentru sulf,alege broccoli,conopidă,carne roşie,ceapă şi usturoi. Pentru fier,mănâncă frunze verzi,leguminoase,fasole,carne roşie sau fructe uscate.

3. Când ţi-e poftă de ceva sărat,ai nevoie de sare,însă nu alimentară

Pentru a rezolva problema,foloseşte sare naturală de mare de câte ori poţi. În plus,creşte-ţi aportul de mangan (legume verzi şi fructe de pădure) şi de vitaminele B1,B5,C şi E. Aceşti nutrienţi ajută în cazul retenţiei de sodiu.

4. Când ţi-e poftă de ciocolată,ai nevoie de magneziu

Înlocuieşte-o cu alimente bogate în magneziu atunci când eşti stresată sau ai probleme hormonale:nuci,seminţe,peşte,castravete şi sare de mare nerafinată.

5. Când ţi-e poftă de carne,ai nevoie de grăsimi sănătoase şi de mai puţine carne

Ai putea avea o deficienţă fie de vitamina B12,grăsimi sau fier. Asigură-te că incluzi în dietă ulei de măsline,cocos,avocado,nuci şi seminţe. Poţi consuma şi carne roşie şi legume cu frunze verzi.