Uleiul de măsline previne bolile degenerative

Uleiul de măsline, nucile, alunele, zarzavaturile, cerealele integrale, soia- toate aceste alimente conţin din plin vitamina E, un antioxidant puternic care menţine organismul sănătos.
La nivel celular,vitamina E asigură schimburile de gaze,previne formarea cheagurilor de sânge,stimulează fertilitatea şi reduce bufeurile.
De asemenea,vitamina E are rolul de a preveni bolilele degenerative,printre care se numără accidentul vascular cerebral,artrita,diabetul şi cancerul.
Nu în ultimul rând,vitamina E apară pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete,ajută la vindecarea rănilor şi a eczmelor,menţinând sănătatea,supleţea şi fermitatea pielii.
Studiile recente arată că deficitul de vitamina E este destul de rar întâlnit,însă atunci când există,organismul semnalează acest lucru prin stări de oboseală,anemie,piele îmbătrânită prematur,infertilitate şi chiar avort spontan.
Pentru a asimila cât mai multă vitamina E se recomandă consumul de alimente proaspete.