VIDEO TEST: Calul merge înainte sau înapoi? Răspunsul îţi dezvăluie ce parte a creierului este dominantă

2 shutterstock 1246575946 jpg jpeg

„Un cal intră într-un bar‟ este titlul cărţii lui David Grossman. Despre un cal mergând este vorba şi în filmuleţul postat Damayanti Datta pe o reţea de socializare. Calul în mişcare a luat internetul cu asalt, iar oamenii din toate colţurile lumii şi-au făcut testul, pentru a afla ce parte a creierului lor este dominantă.

Tot ce au avut de făcut a fost să urmărească direcţia de mers a calului, înainte sau înapoi. Damayanti Datta a publicat clipul scurt pe internet şi reacţiile au fost halucinante.

Dezbaterile pe tema direcţiei de mers a calului nu au întârziat să apară, pentru că nu puţini au fost cei care au mizat pe mersul înainte, în timp ce alţii s-au arătat convinşi că animalul dă înapoi. Priveşte filmuleţul şi dă-ţi cu părerea!

Ceea ce vezi din prima este relevant. Încearcă să nu te laşi influenţat. Răspunsul îţi poate dezvălui modul de gândire şi care emisferă a creierului tău este dominantă – partea stângă este responsabilă cu gândirea logică şi analitică, iar partea dreaptă este uilizată mai frecvent de oamenii creativi, cu simţ artistic bine conturat.

Creativ sau inteligent?

Dacă unii văd calul îndreptându-se înainte, alţii îl văd deplasându-se înapoi. Există, totuşi, şi persoane care observă că animalul merge şi spre înainte, dar şi spre înapoi – sunt rare aceste situaţii, la fel şi explicaţiile în acest sens.

Creierul uman este divizat în două emisfere, cea dreaptă şi cea stângă. Atât creierul stâng, cât şi creierul drept arată similar, dar controlează diferite funcţii şi procesează informaţiile în mod diferit.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în creier când faci un puzzle şi de ce ar trebui să preferi un joc în locul ştirilor de la TV

Emisfera dreaptă ţine de partea intuitivă, imaginativă şi creativă. Dacă cineva te descrie ca fiind un gânditor înţelept, înseamnă că îţi place să îţi depăşeşti limitele. Visătorii cu ochi deschişi, artiştii, muzicienii şi poeţii tind să fie descrişi ca fiind dominaţi de emisfera dreaptă.

Dacă preferi dramaturgia sau pictura în detrimentul matematicii, foarte posibil să fii o persoană cu emisfera dreaptă dominantă.

Partea stângă a creierului se ocupă de funcţiile analitice şi ajută în gândirea liniară, folosită în matematică, evidenţierea faptelor şi structurarea evenimentelor.

O persoană care funcţionează cu partea stângă a creierului este, deci, analitică şi ordonată. Dacă eşti pricepută la rezolvarea problemelor de algebră, la scrierea eseurilor critice şi la efectuarea experimentelor ştiinţifice, sunt multe şanse ca emisfera stângă să îţi controleze modul de a gândi.

@twitter.com/DattaDamayanti



Recente

intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg