VIDEO TEST: Calul merge înainte sau înapoi? Răspunsul îţi dezvăluie ce parte a creierului este dominantă

2 shutterstock 1246575946 jpg jpeg

„Un cal intră într-un bar‟ este titlul cărţii lui David Grossman. Despre un cal mergând este vorba şi în filmuleţul postat Damayanti Datta pe o reţea de socializare. Calul în mişcare a luat internetul cu asalt, iar oamenii din toate colţurile lumii şi-au făcut testul, pentru a afla ce parte a creierului lor este dominantă.

Tot ce au avut de făcut a fost să urmărească direcţia de mers a calului, înainte sau înapoi. Damayanti Datta a publicat clipul scurt pe internet şi reacţiile au fost halucinante.

Dezbaterile pe tema direcţiei de mers a calului nu au întârziat să apară, pentru că nu puţini au fost cei care au mizat pe mersul înainte, în timp ce alţii s-au arătat convinşi că animalul dă înapoi. Priveşte filmuleţul şi dă-ţi cu părerea!

Ceea ce vezi din prima este relevant. Încearcă să nu te laşi influenţat. Răspunsul îţi poate dezvălui modul de gândire şi care emisferă a creierului tău este dominantă – partea stângă este responsabilă cu gândirea logică şi analitică, iar partea dreaptă este uilizată mai frecvent de oamenii creativi, cu simţ artistic bine conturat.

Creativ sau inteligent?

Dacă unii văd calul îndreptându-se înainte, alţii îl văd deplasându-se înapoi. Există, totuşi, şi persoane care observă că animalul merge şi spre înainte, dar şi spre înapoi – sunt rare aceste situaţii, la fel şi explicaţiile în acest sens.

Creierul uman este divizat în două emisfere, cea dreaptă şi cea stângă. Atât creierul stâng, cât şi creierul drept arată similar, dar controlează diferite funcţii şi procesează informaţiile în mod diferit.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în creier când faci un puzzle şi de ce ar trebui să preferi un joc în locul ştirilor de la TV

Emisfera dreaptă ţine de partea intuitivă, imaginativă şi creativă. Dacă cineva te descrie ca fiind un gânditor înţelept, înseamnă că îţi place să îţi depăşeşti limitele. Visătorii cu ochi deschişi, artiştii, muzicienii şi poeţii tind să fie descrişi ca fiind dominaţi de emisfera dreaptă.

Dacă preferi dramaturgia sau pictura în detrimentul matematicii, foarte posibil să fii o persoană cu emisfera dreaptă dominantă.

Partea stângă a creierului se ocupă de funcţiile analitice şi ajută în gândirea liniară, folosită în matematică, evidenţierea faptelor şi structurarea evenimentelor.

O persoană care funcţionează cu partea stângă a creierului este, deci, analitică şi ordonată. Dacă eşti pricepută la rezolvarea problemelor de algebră, la scrierea eseurilor critice şi la efectuarea experimentelor ştiinţifice, sunt multe şanse ca emisfera stângă să îţi controleze modul de a gândi.

@twitter.com/DattaDamayantiRecente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg