Vindecă-te cu flori de fân

1 59109 original jpg jpeg

Fânul din flora ­spontană este o adevărată farmacie verde în care se ­găsesc remedii pentru o mulţime de boli. ­Fânul este un ­amestec de ­plante, ­fiecare cu ­puterile ei ­tămăduitoare.

De unde se trage forţa vindecătoare a fânului? Din combinaţia unică a plantelor crescute laolaltă,spun specialiştii. Otava şi măcinişul obţinut din scuturarea plantelor cosite sunt pline de seminţe,flori şi tulpini ale ierburilor medicinale.Băi vindecătoare

Băile cu flori de fân au o mulţime de întrebuinţări terapeutice:de la tratarea varicelor şi a tulburărilor de circulaţie,a hemoroizilor şi a cistitei,la ameliorarea stărilor depresive şi a insomniilor. Baia cu flori de fân se face cu cinci litri de apă şi trei mâini de fân. Laşi să se răcească  până la 38 de grade şi apoi stai în infuzie 20 de minute. Tratamentul poate fi urmat câteva luni,ca să fie eficient.

Inhalaţiile cu flori de fân tratează afecţiunile căilor respiratorii superioare. Pentru tratament,prepari o infuzie dintr-un litru de apă şi o mână de fân. Stai deasupra vasului în care ai preparat infuzia,inspirând pe nas şi expirând pe gură circa 10 minute. Se recomandă completarea tra­tamentului cu gargară din această infuzie.  

Pentru reumatism şi dureri articulare,se fac comprese din decoct sau din infuzie,care se aplică pe locul dureros şi se lasă peste noapte.

La fel de  eficiente sunt prişniţele-se pun doi pumni de flori de fân ­într-un săculeţ de bumbac care se opăreşte pe baie de abur şi apoi se stoarce puţin şi se aplică pe locul dureros,lăsând să acţioneze peste noapte. Florile de fân sunt eficiente în tratarea eczemelor,a rănilor,supu­raţii­lor,ulcerului varicos şi chiar a psoriazisului. Ex­cep­­ţie fac infecţiile acute,care necesită tratament cu anti­septice puternice.

Pentru tratarea cistitei şi a bolilor renale,se recomandă băile de şezut. Se prepară cinci litri de infuzie,care se răcesc până la 39 de grade. Se stă 30 de minute cu şezutul în apă,iar pe măsură ce se răceşte,se adaugă din când în când infuzie fierbinte.

După baie se înfăşoară zona şalelor cu un prosop cald şi se stă sub pătură o jumătate de oră. Băile se fac trei zile la rând,evitând efortul fizic.

Dacă se foloseşte fân proaspăt,care conţine principii active mai puternice,se reduce cantitatea. Când se usucă,plantele pierd cam un sfert din substanţele active. Cele mai eficiente flori sunt cele care se scutură din fân şi care rămân după cosit.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg