Vinul roşu combate efectele sedentarismului

1 70723 original jpg jpeg

Nu ai timp să mergi la sală? Atunci este cazul să adaugi la cină un pahar de vin roşu, întrucât s-a dovedit a fi un aliat de nădejde în lupta contra efectelor unei vieţi sedentare.

Resveratrolul,un antioxidant din compoziţia vinului roşu protejează organismul de impactul negativ pe care îl are sedentarismul asupra organismului,potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au analizat modul în care acţionează resveratrolul pe şoarecii de laborator,care au fost împărţiţi în două grupuri.

În cazul grupului de control s-a observat o scădere a  masei musculare şi a rezistenţei,o creştere a rezistenţei la insulină şi o pierdere a densităţii minerale osoase. Însă,în cazul şoarecilor care au primit resveratrol,nu a fost observat niciunul dintre aceste efecte negative.

Acest lucru este posibil datorită resveratrolului care previne epuizarea musculaturii cauzată de sedentarism. De asemea,un consum constant,dar moderat,de vin roşu contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii,întrucât resveratrolul este un puternic antioxidant care combate efectele negative ale radicalilor liberi,acele molecule care pot declanşa apariţia unor afecţiuni grave,precum cancer sau boli de inimă.