Virtuţile terapeutice ale vinului roşu

1 70723 original jpg jpeg

Dacă până nu demult se credea că vinul roşul este bun doar pentru prepararea vânatului şi pentru a încălzi atmosfera în timpul unei întâlniri romantice, specialiştii au arătat că licoarea are şi multiple beneficii pentru sănătate.

Scade colesterolul “rău”

Cercetătorii de la Universitatea Complutense din Madrid au ajuns la concluzia că vinul roşu scade nivelul colesterolului “rău” din sânge cu aproximativ 9%.  Acest beneficiu este extrem de important pentru sănătatea sistemului cardiovascular,întrucât colesterolul "rău" se depune pe pereţii arteriali,care se îngroaşă şi determină creşterea presiunii arteriale,ducând la infarct.

Reduce nivelul de zahăr din sânge

Vinul roşu este benefic şi pentru diabetici,graţie boabelor de struguri care conţin resveratrol,un puternic antioxidant cu proprietăţi antidiabetice. Studiile arată că persoanele diabetice care consumă vin roşu,în cantităţi moderate,îşi reduc nivelul de zahăr din sânge,spre deosebire de cei care nu beau vin. De asemenea,specialiştii susţin că resveratrolul are proprietatea de a reduce presiunea arterială sistolică.

Previne apariţia bolii Alzheimer

Cercetătorii au descoperit că resveratrolul din compoziţia boabelor de struguriîmpiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid,care determină apariţia maladiei Alzheimer. Specialiştii susţin că pentru a-ţi menţine creierul sănătos este suficient să rezolvi timp de o oră cuvinte încrucişate şi,la final,să te răcoreşti cu un pahar de vin roşu.

Luptă împotriva răcelii

Da,ai înţeles bine! Vinul roşu protejează organismul împotriva infecţiilor. De asemenea,persoanele care beau vin roşu sunt ferite şi de efectele nocive ale radicalilor liberi care determină,printre altele,apariţia cancerului la sân.

Împiedică îngrăşarea

Vinul roşu este benefic şi pentru siluetă,se arată într-un studiu recent publicat în Journal of Biological Chemistry. Autorii cercetării sugerează că piceatanolul,un alt compus al vinului roşu,derivat din resveratrol,blochează dezvoltarea celulelor grase imature,împiedicând îngrăşarea.