Vrei să-ţi faci un tatuaj? Ştii la ce riscuri te expui?

1 73747 original jpg jpeg

În primul rând gândeşte-te că procedurile care presupun ace şi sânge cresc riscul de infectare. Iar tatuarea nu face excepţie de la regulă. Iată ce trebuie să ştii despre tatuaje înainte de a-ţi face unul.

Riscul de infectare poate apărea dacă cel care execută desenul pe piele nu se asigură că a schimbat acul cu care a tatuat un client sau altul. Dacă acest lucru se întâmplă,rişti să contactezi o infecţie,cum este cea cu HIV,dar şi boli precum hepatitele B şi C,tuberculozaşi sifilisul.

Mica istorie a tatuajelor

Te poţi infecta şi de la igiena precară

Te poţi alege cu infecţiI chiar dacă specialistul îţi arată că acul este steril. Se poate întâmpla acest lucru,dacă nu respecţi condiţiile de igienă recomandate după tatuare. Mai precis,poţi dezvolta infecţii bacteriene,cum este cea cu stafilococ auriu,care se manifestă prin infecţii purulente,greu de vindecat.

Aşa te îngrijeşti după tatuare

După finalizarea tatuajului,se recomandă aplicarea unui unguent care conţine substanţe antibiotice. De două ori pe zi se masează locul tatuat,două săptămâni,iar peste unguent se pune un tifon steril,care să protejeze zona cu pricina.

Ce tatuaj ţi se potriveşte în funcţie de zodie

Evită să faci baie în piscine cu apă tratată cu tot felul de substanţe. Ai grijă ca transpiraţia să nu intre în contact cu locul tatuat. De fapt,ia în calcul că vara nu este cel mai potrivit sezon pentru a-ţi tatua pielea.

Poţi face reacţii alergice

Unele persoane pot fi alergice la pigmenţii folosiţi pentru realizarea tatuajului,dar sunt rare asemenea situaţii. Totuşi,dacă apar astfel de cazuri,trebuie să ştii că substanţa colorantă care conţine alergenulnu poate fi îndepărtată atât de uşor.

La fel ca la vopselurile de păr,care trebuie mai întâi încercate pe o porţiune de piele,pigmenţii pentru tatuaj se încearcă pe o zonă mică de pe piele. Altfel,te poţi alege cu granuloame pe piele,adică noduli benigni.

Refuză tatuajele făcute de o persoană care nu îţi arată că acul este sigilat şi care nu poartă mănuşi.