Regim alimentar pentru scăderea colesterolului

1 vegetables 1584999 1920 jpg jpeg

Persoanele a căror alimentaţie cuprinde mai degrabă cereale integrale, fructe şi legume nu au probleme cu colesterolul, arată studiile. Aşa că dacă te confrunţi cu un nivel crescut al colesterolului „rău“ ar trebui să incluzi aceste alimente zilnic în meniul tău. Iată 7 aliaţi contra colesterolului „rău“

1.  Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Legumele, „carne vegetală“

2.   Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Pâinea bogată în fibre

Este de preferat pâinea integrală, cea de secară sau pâinea cu multicereale. Secara, de exemplu, conţine aproape de trei ori mai multe fibre solubile decât grâul, contribuind la reglarea nivelului de colesterol. Atenţie, pâinea de secară din comerţ poate fi făcută de fapt dintr-un amestec de făină de secară rafinată şi de grâu. Aceste făinuri nu sunt la fel de bogate în fibre şi nu oferă aceleaşi avantaje ca făina de secară integrală. Deci, verifică eticheta şi greutatea, adevărata pâine de secară este grea şi densă, spre deosebire de pâinea obişnuită.

Citeşte şi: 5 alimente pentru voie bună şi o siluetă suplă

3.   Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Terci de ovăz la micul dejun

Încearcă variante de terci de ovăz şi de cereale cu tărâţe de ovăz sau cu tărâţe de orez, tofu şi produse din soia. Ovăzul este cunoscut pentru că scade nivelul colesterolului „rău“  datorită fibrelor solubile din compoziţia lui. Soia este bună pentru inimă, deoarece este bogată în grăsimi bune, fibre şi steroli, compuşi care scad nivelul colesterolului „rău“.

4.  Regim alimentar pentru scăderea colesterolului –  Grăsimile bune din uleiuri

Consumă ulei de măsline, de rapiţă, de şofrănel, de floarea -soarelui sau ulei de soia. Grăsimile bune favorizează sănătatea inimii. De exemplu, înlocuind un burger cu brânză  şi cu carne, cu salate în care ai pus unul dintre aceste uleiuri, poţi reduce nivelul colesterolului rău (LDL) fără a-l modifica pe cel al colesterolului bun (HDL).

Citeşte şi: Ce este bine să ştii despre gluten

5.   Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Fructe proaspete zilnic 

Alege portocalele, merele, perele, bananele şi fructele uscate, precum caisele, smochinele şi prunele. Conţinutul lor ridicat de fibre va scădea nivelul colesterolului „rău“.

6.   Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Nucile şi seminţele, altă sursă de grăsimi bune

Mănâncă zilnic migdale, nuci, arahide, seminţe, cum sunt cele de susan şi cele de floarea-soarelui. Câteva mâini de nuci în fiecare săptămână sunt suficiente pentru a reduce riscul de boli de inimă cu 25%.

7.  Regim alimentar pentru scăderea colesterolului – Peşti cu conţinut mare de Omega 3

Două – trei porţii de somon, de sardine şi de alţi peşti de apă rece pe săptămână a fost asociat cu o reducere a atacurilor de cord şi a celor cerebrale, datorită acizilor graşi Omega - 3. Pe lângă scăderea nivelului de colesterol, aceştia împiedică formarea cheagurilor de sânge şi pot schimba modul în care ficatul metabolizează alte lipide.

Sfatul specialistului

Andreea Perchick, nutriţionist, Andreea' Nutrition Center

Din ce în ce mai multe persoane au niveluri mărite de colesterol LDL „rău“ şi niveluri scăzute de colesterol HDL „bun“. Urmând un mod de viaţă sănătos, puteţi asigura un echilibru între cele două tipuri de colesterol, reducând riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentelor vasculare. Iată câteva recomandări: usturoiul are proprietăţi de scădere a nivelurilor colesterolului „rău“ şi a trigliceridelor, protejând organismul de bolile cardiovasculare. Studiile arată ca licopenul din roşii inhibă productia de LDL şi contribuie la curăţarea vaselor de sânge de depunerile de celule grase. Cunoscută ca „prieten al ficatului“, anghinarea limitează stocarea grăsimilor în ficat, reduce nivelul de trigliceride şi de colesterol „rău“ din sânge. Şi afinele ajută la reducerea nivelului de LDL.Recente

Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg