5 idei care combat depresia şi singurătatea

1 75704 original jpg jpeg

Atunci când ai stări de depresie şi tristeţe, e bine să ştii că nimeni nu te va ajuta mai mult decât o poţi face tu pentru propria persoană. Dacă ai tendinţa să te izolezi şi ţi se pare că nu găseşti nicio cale pentru a-ţi schimba starea de dispoziţie, încearcă să repeţi zilnic anumite idei motivaţionale.

Mâine voi fi o persoană mai bună

Cea mai bună cale de a ieşi din depresie este motivaţia. S-a demonstrat ştiinţific faptul că, din punct de vedere psihologic, creierul poate influenţa considerabil starea de spirit. Atunci când ai o predispoziţie pentru tristeţe, propune-ţi să te autodepăşeşti, să îţi setezi obiective noi şi să faci zilnic câte un lucru de care să fii mândră.

De mâine renunţ la vicii

Viciile pot fi o urmare nefericită a stărilor de singurătate, aşa că mai bine încerci să renunţi la ele decât să le laşi să îţi afecteze sănătatea. Renunţă la fumat sau la alcool şi schimbă-ţi, pur şi simplu, modul de viaţă. Înlocuieşte obiceiurile nesănătoase cu alimente bogate în vitamine şi minerale, care îţi vor schimba instant starea de spirit.

Voi depăşi trecutul

Unele amintiri din trecut te pot urmări şi toată viaţa, mai ales dacă ai fost marcată încă din copilărie din cauza lor. Eşti singura persoană care are puterea să îşi schimbe modul de a gândi şi perspectivele de viaţă, de aceea e bine să te detaşezi şi să priveşti spre viitor. Dacă te face să te simţi mai confortabil, schimbă-ţi locuinţa, maşina sau garderoba. Cumpără lucruri noi şi dă un alt sens vieţii tale.

Vreau să ies mai des

E bine să socializezi cât mai mult atunci când eşti supărată pe viaţă sau nu ştii cum să ieşi din probleme. Uneori, adevăraţii prieteni îţi vin în ajutor cu sfaturi şi idei la care poate nu te-ai fi gândit. Ieşirile în oraş îţi vor face bine, iar dacă vei pune accent pe aspectul fizic şi te vei aranja cât mai mult, vei începe să fii apreciată iar stima de sine va creşte considerabil.

Un răsfăţ în plus

Cea mai importantă persoană din viaţa ta eşti chiar tu, de aceea nu îţi refuza nicio plăcere şi fii întotdeauna o răsfăţată. Atunci când ţi-e poftă de o prăjitură, nu refuza tentaţiile, mai ales că puţin zahăr îţi va îndulci instant dispoziţia. Totuşi, e bine să nu faci excese. Tocmai de aceea micile plăceri sunt atât de râvnite, pentru că ele ar trebui să existe în cantităţi mici. Cumpără ceva nou de îmbrăcat, dacă îţi place sau mergi într-o excursie, în care să te relaxezi pe măsură. Vei vedea că te vei încărca cu o energie pozitivă debordantă, mai ales din locurile pe care nu le-ai mai vizitat niciodată.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg