7 motive pentru care boxul este cel mai bun sport pentru femei

1 76367 original jpg jpeg

Întăreşte musculatura, arde grăsimile şi îmbunătăţeşte ritmul cardiac, acestea sunt argumentele pe care instructorii de box le aduc în favoarea acestui sport. Consacrat ca fiind un sport practicat cu precădere de bărbaţi, de fapt, se pare că boxul este unul dintre sporturile care ar trebui practicate mai mult şi de către femei. De ce? Iată motivele care te vor convinge să practici boxul:

Vei deveni pasionată de el

Boxul este un sport distractiv, care te solicită nu doar fizic, dar şi psihic. Ai nevoie de ambiţie, determinare şi rezistenţă, iar dacă iubeşti provocările atunci acesta este sportul ideal pentru tine.

Îţi solicită toţi muşchii corpului

Boxul presupune în special folosirea mâinilor, dar şi a unor mişcări agile ale picioarelor, capului, ceea ce înseamnă că efortul fizic depus va fi intens şi vei resimţi acest lucru prin toţi muşchii corpului.

Îţi modelează trupul

Practicând acest sport vei observa cum, după doar câteva luni, corpul tău se transformă în bine. Scapi de grăsimea de pe abdomen, iar masa musculară creşte. Boxul îţi oferă un mix perfect între exerciţiile cardio şi cele de fitness.

Elimină stresul

Să-ţi descarci toate frustrările şi nervii acumulaţi pe timpul zilei pe un sac de box poate fi cel mai bun exerciţiu terapeutic pe care îl poţi face. În plus, odată ce ai terminat o sesiune de antrenament intens, vei fi practic epuizată fizic şi psihic pentru a te mai stresa cu grijile de a doua zi.

Îţi dă încredere în tine

Exerciţiul fizic intens duce la eliminarea endorfinelor, hormonii fericirii care îţi sporesc încrederea în tine. Şi, să nu uităm, dacă arăţi bine, te şi simţi bine.

Îţi dezvoltă viteza de reacţie

Mişcările deprinse, foarte multe de autoapărare, contribuie la îmbunătăţirea vitezei tale de reacţie, ceea ce în anumite situaţii chiar poate fi un mare avantaj.

Poţi boxa de oriunde

Dacă, de exemplu, practici tenisul, ai mereu nevoie de un teren special amenajat. În schimb, în cazul boxului nu eşti deloc limitată de spaţiu.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg