Antrenamentul de forţă: ce implică şi la ce te ajută

1 80461 original jpg jpeg

Antrenamentul de forţă este un plan de exerciţii care sporesc puterea corpului. În această formare, rezistenţa este utilizată pentru a stimula contracţia musculară, menţinând echilibrul şi coordonarea corpului. Antrenamentul de forţă este benefic pentru persoanele de toate vârstele, iar exerciţiile trebuie efectuate corect.

Iată ce implică antrenamentul de forţă şi cum se face corect:

Nu este necesar echipament

Începe cu exerciţiul fizic – flotări, genuflexiuni şi alte exerciţii de acest gen -, care te ajută să construieşti masă musculară. Încălzirea te ajută să faci mai uşor restul antrenamentului. Poţi folosi şi alte elemente de recuzită, cum sunt elasticul, mingea, bara. Diversitatea te ajută să lucrezi mai bine muşchii corpului.

Greutăţi libere

Greutate liberă înseamnă că greutăţile nu au fost ataşate la o maşină. Poţi începe antrenamentul de forţă cu câteva gantere. Trebuie să păstrezi întotdeauna un echilibru între adăugarea sau eliminarea greutăţii. Adică, nu trebuie să exagerezi dar nici să lucrezi în van (degeaba).

Maşina de greutate

Majoritatea maşinilor de greutate vizează doar un singur muşchi. În ciuda faptului că maşina de greutate nu poate oferi o mişcare naturală ca greutatea liberă, în schimb ea te ajută să-ţi îmbunătăţeşti rezistenţa.

Cât de des ar trebui să te antrenezi?

Odihna este foarte importantă pentru creşterea masei musculare. Pentru rezultate mai bune, lucrează fiecare grupă de muşchi de două ori pe săptămână şi repetă antrenamentul complet pe întregul corp de 2-3 ori pe săptămână.

Cum începi un astfel de antrenament?

Începe întotdeauna antrenamenul de forţă încet, pentru că este posibil să te confrunţi cu durere şi febră musculară la început. Începe cu încălzirea, apoi foloseşte greutăţi sau gantere uşoare şi învaţă mişcările corecte. Odată ce corpul începe să se obişnuiască, adaugă mai multă greutate. Dacă mergi la o sală de sport, acolo ţi se vor da instrumentele necesare pentru antrenamentul de forţă.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg