Avantajele exerciţiilor fizice pe durata sarcinii

1 72152 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că te menţii în formă şi că după naştere te vei recupera mult mai uşor, faptul că faci sport în timpul sarcinii reduce riscul de a dezvolta diabet gestational, hipertensiune arterială şi, în plus, reglează hormonii şi te pregăteşte pentru travaliu.

Contribui la dezvoltarea creierului fătuluiÎntr-un studiu din 2013,cercetătorii de la Universitatea din Montreal au descoperit că numai 20 de minute de exerciţii fizice,de 3 ori pe săptămână,stimulează activitatea cerebrală a copilului tău. Nu ţi se pare minunat că poţi face asta?

Diabetul gestaţional apare ca rezultat al excesului de zahăr din sânge. Poţi controla acest lucru printr-o dietă sănătoasă şi cu anumite exerciţii fizice. Nu există garanţii că va funcţiona,mai ales că diabetul gestaţional este unul de natură genetică,dar poţi reduce riscul făcând exerciţii regulate şi mâncând sănătos.  

Pentru că pe toată perioada sarcinii corpul tău secretă hormonul numit relaxin,articulaţiile tale devin mai flexibile şi spatele poate începe să te doară destul de tare. Făcând sport în timpul sarcinii poţi elimina aceste dureri sau le poţi scădea din intensitate. Ca sfat,totuşi,este să nu faci exerciţii stând întinsă pe spate,deoarece acest lucru reduce fluxul de sânge către făt.

Deoarece hormonii se schimbă pe tot parcursul sarcinii,poţi observa în starea ta de spirit o anumită scădere sau lentoare. Tocmai de aceea,făcând sport poţi ajuta la reglarea hormonilor,şi deci,poţi preveni schimbările bruşte de dispoziţie. De asemenea,te poţi simţi mult mai încrezătoare în tine.

Exerciţiile fizice te vor ajuta pentru munca ce urmează să o depui în timpul travaliului. Vei învăţa să respiri şi,per total,cum să-ţi consolidezi corpul şi mintea. Unele studii au demonstrat că exerciţiile reduc de fapt timpul alocat travaliului şi uşurează naşterea.

Citeşte şi:

Exerciţii fizice pentru diverse probleme de sănătate

Exerciţii pentru sâni frumoşiRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg