Ce influenţă au culorile asupra vieţii tale

1 76903 original jpg jpeg

Culorile au o influenţă extraordinar de mare asupra stării tale emoţionale şi, dacă vei şti să le porţi în funcţie de situaţie, cu siguranţă vei simţi efectele pozitive în cel mai scurt timp. Descoperă ce semnificaţie are fiecare culoare în parte!

Roşu

Roşul este culoarea pasiunii, a entuziasmului şi a furiei. Este cea mai vizibilă culoare, de aceea este recomandat să o porţi în special în situaţiile în care vrei să ieşi în evidenţă. Poartă ceva roşu când eşti lipsită de energie sau când vrei să fii cuceritoare. În niciun caz nu e bine să-ţi vopseşti dormitorul în roşu pentru că nu te vei putea odihnic.

Portocaliu

O combinaţie dintre optimismul galbenului şi pasiunea intensă a roşului, portocaliu aduce armonia în viaţa celor care îl poartă. Ajută în acelaşi timp la exprimarea sentimentelor fără frică sau reprimare. Când vei lua parte la activităţi de grup, poartă portocaliu! Această culoare este ideală pentru bucătărie sau sufragerie, deoarece crează o senzaţie de linişte şi de creativitate.

Galben

Galbenul este o culoare luminoasă care îţi ridică moralul şi te ajută să devii pozitivă. Asociată cu soarele, te energizează şi te ajută să îţi faci ordine în gânduri. Este culoarea ideală pentru camera de studiu sau pentru dormitor, în special dacă suferi de anxietate sau ai avut recent probleme de sănătate.

Verde

Această culoare reprezintă evoluţia. Foloseşte-o ori de câte ori vei avea nevoie să îţi găseşti inspiraţia sau când vei vrea să schimbi ceva important în viaţa ta. Verdele este potrivit pentru camera în care vrei să faci mişcare, deoarece ajută energia stagnantă să circule. Dacă ai probleme de concentrare este mai bine să eviţi să îţi vopseşti sau să îţi decorezi camera în verde.

Albastru

Albastru este una dintre cele mai relaxante culori. Te ajută să depăşeşti mai uşor stările de anxietate, evenimentele neplăcute din viaţa ta, ajutându-te să te relaxezi şi să te conectezi la sinele tău. Albastru este culoarea perfectă pentru baie, însă este bine să o eviţi dacă eşti o fire introvertită, care are tendinţa să se izoleze.

Mov

Simbolul regalităţii, movul este culoare abundenţei, a sănătăţii şi a puterii. Poartă mov de fiecare dată când te simţi nesigură sau treci printr-o perioadă în care stima ta de sine este scăzută. Această culoare este asociată cu spiritualitatea, de aceea se recomandă folosirea ei în camerele destinate relaxării, de exemplu în centrele spa sau de meditaţie.

Roz

O combinaţie dintre albul pur şi roşu pasional, rozul este culoarea romantismului. Poartă ceva roz când vei vrea să te simţi iubită, alintată şi preţuită. Rozul este de asemenea o culoare foarte potrivită pentru pereţii dormitorului. Dacă consideri totuşi că e o culoare mult prea feminină pentru gustul tău, , te poţi limita la folosirea câtorva elemente decorative roz.

Negru

Această culoare este cea mai misterioasă, de aceea este ideală pentru zilele în care ai încredere în tine şi te simţi independentă, dar vrei în acelaşi timp să rămâi discretă. Cel mai bine se pretează în spaţiile de lucru sau atunci când îţi doreşti să te simţi puternică. Evită folosirea aceste culori dacă ai tendinţa de a te izola de ceilalţi.

Alb

Albul este culoarea purităţii şi a clarităţii, de aceea e bine să porţi alb când vei vrea să iei decizia potrivită. Dacă îţi place să găteşti şi să petreci mult timp în bucătărie, poţi opta cu încredere pentru un mobilier alb. Evită această culoare dacă ai constatat că eşti o persoană excesiv de critică şi întâmpini probleme în a-ţi exprima sentimentele.



Recente