Ce să mănânci şi să nu mănânci înainte de antrenamentul fizic

1 81771 original jpg jpeg

Ştim că sportul este necesar pentru menţinerea sănătăţii, însă un rol foarte important îl are şi alimentaţia. Există câteva produse alimentare care te ajută să obţii rezultatele dorite, deoarece ele cresc nivelul de energie şi stimulează procesul de pierdere în greutate. ;

Alimentele pe care trebuie să le mănânci înainte de practicarea sportului sunt:

Banane

Mâncarea unei banane înainte de antrenament oferă organismului proteinele necesare şi alte substanţe nutritive care contribuie la îmbunătăţirea rezistenţei. Potasiul prezent în fruct ajută funcţiile nervoase şi musculare, iar carbohidraţii contribuie la creşterea nivelului de energie.

Fulgi de ovăz

Fibrele prezente în fulgii de ovăz ajută la eliberarea constantă a carbohidraţilor, adică nivelul de energie va fi mai mare pe tot parcursul antrenamentului. Mănâncă un bol de fulgi de ovăz cu 2-3 linguri de iaurt grecesc.

Smoothie de fructe

Smoothie-urile vor fi întotdeauna pe lista băuturilor naturale pe care trebuie să le bei înainte de sport, deoarece sunt o sursă perfectă de proteine de înaltă calitate. În acelaşi timp, vei obţine carbohidraţi simpli şi complecşi de la fructele uscate. Prepară-ţi un pahar de smoothie din fructele care-ţi plac.

Albuş

Organismul are nevoie de timp pentru a metaboliza grăsimea dintr-un ou . Prin urmare, poate vrei să renunţi la gălbenuş, alegând să mănânci albuşul. 1 albuş conţine 4 grame de proteine fără grăsime.  

Iaurt grecesc

Dacă vrei să-i oferi organismului o cantitate mai mare de proteine, ar trebui să înlocuieşti iaurtul normal cu cel grecesc. Cel din urmă conţine de două ori mai multe proteine decât poţi găsi în aceeaşi porţie de iaurt normal.

Alimentele pe care trebuie să le eviţi sunt:

Produse lactate

Ar trebui să eviţi produsele lactate dacă suferi de intoleranţă la lactoză. Prin urmare, este mai bine să stai departe de brânzeturi moi şi lapte înainte de a începe antrenamentul. Poţi opta pentru chefir, brânzeturi tari şi iaurt dacă urmezi o dietă cu conţinut scăzut de lactoză, dar este mai bine să reduci şi consumul loc înainte de sesiunea de exerciţii fizice.

Alimente prăjite şi grase

Sistemul digestiv necesită timp pentru a procesa alimentele prăjite şi grase, cum sunt pizza, hamburgerul şi burgerii. Dacă le mănânci înainte de a merge la sală, digestia va fi una dificilă şi acest lucru poate provoca crampe, balonare şi diaree.

Alimente picante

La fel ca alimentele grase, ar trebui să le eviţi pe cele picante înainte de a a face sport. Alimentele picante pot irita sistemul digestiv şi pot duce la probleme cum precum gaze şi arsuri la stomac. Aceste simptome vor îngreuna activitatea fizică. Recomandat este să le mănânci cu 24 de ore înainte de antrenament. Sau deloc!

Credit foto: www.womensrunninguk.co.uk  



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg