Cele mai eficiente exerciţii pentru picioare

1 66712 original jpg jpeg

Cine nu vrea fuste scurte sau rochii sexy? Dacă ţi-ai dorit dintotdeauna să porţi fustiţe scurte, dar nu ai putut pentru că ţi s-a părut că ai picioare groase, iată cele mai eficiente exerciţii pentru picioare.

Cine nu vrea fuste scurte sau rochii sexy? Dacă ţi-ai dorit dintotdeauna să porţi fustiţe scurte,dar nu ai putut pentru că ţi s-a părut că ai picioare groase,iată cele mai eficiente exerciţii pentru picioare. Dacă le faci corect şi consecvent a purta rochii scurte nu va mai fi o problemă pentru tine.Stai în picioare cu picioarele apropiate şi mâinile pe lângă corp.

Apleacă-te şi ridică piciorul stâng cât mai sus,lasă-ţi greutatea pe piciorul stâng. Corpul împreună cu piciorul stâng trebuie să fie în poziţie orizontală. Pentru ca să te asiguri că faci exerciţiul cum trebuie,fii atentă ca şoldul,coapsa şi degetele de la picioare să fie aliniate. Rămâi cu faţa în jos cât să inspiri şi expiri de 5 ori,dar să stai cu spatele cât mai drept. Piciorul drept trebuie să fie încordat ca să poată susţine greutatea corpului. Schimbă piciorul şi fă câte 5 serii pe fiecare picior.

Iată unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru picioare.

Aşază-te pe un scaun. Acum,ridică-te în picioare,ţinând mâinile în sus,iar picioarele uşor depărtate. Pune-ţi greutatea în vârfuri şi încet fă mişcarea aşezării pe scaun. Opreşte-te exact înainte de a te aşeza,stai câteva secunde acolo şi revino pe scaun. 3 seturi de câte 10-15 exerciţii îţi vor tonifia picioarele şi fundul în câteva zile.

Un alt exerciţiu eficient pentru picioare,pe care sigur îl ştii de la ora de sport din liceu este să stai în picioare,cu picioarele uşor depărtate şi cu mâinile pe lângă corp.

Acum lasă-te în faţă pe piciorul stâng în fandare. Ai grijă ca mâinile să fie pe lângă corp,spatele drept. Fă 3 seturi a câte 10-15 exerciţii pentru fiecare picior şi ai să vezi că mersul pe jos sau urcatul scărilor la metrou vor deveni absolut necesare pentru picioarele tale lucrate.

Stai cu picioarele uşor depărtate şi cu mâinile pe lângă corp. Fă un pas înapoi pe piciorul stâng în aşa fel încât să fi pe diagonală cu cel drept. Apoi îndoaie talia spre partea în care piciorul drept este întins. Braţul drept trebuie să fie sus,iar cel stâng jos. Revii la poziţia iniţială şi laşi mâinile pe lângă corp pentru a termina o repriză. Fă 10 reprize pentru fiecare picior.

Stai cu picioarele uşor depărtate şi mâinile pe lângă corp. Iată unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru picioare,pe care sigur îl ştii,dar l-ai uitat.

Ridică piciorul stâng în faţă la 45 de grade şi ţine acolo 5 secunde. Poţi să pui în faţa ta un scaun dacă crezi că te ajută să menţii piciorul cât mai mult sus. Repetă cu fiecare picior de 10-15 ori. Vei observa cum se încordează şi fundul,în două săptămâni vei vedea rezultatele excelente.

Ţine-te de un scaun cu mâinile şi îndoaie genunchiul la 45 de grade,cu piciorul stând uşor înspre spate. Acum ridică piciorul a cărui genunchi este îndoit înspre exterior. Poţi să faci acest exerciţiu super eficient stând în patru labe. Câte 15-20 de exerciţii pentru fiecare picior îţi vor reda forţa din picioare şi te vei simţi mult mai activă.

Iată unul dintre cele mai eficiente şi simple exerciţii pentru picioare. Stai cu picioarele depărtate,las-te în semi fandare pe ambele picioare şi ridică-te rapid printr-o săritură cu mâinile pe lângă cap.

Revii în fandare,încordezi şi sari din nou. 15 exerciţii pentru fiecare set,iar dacă faci 3 seturi o să te simţi ca nouă.

Un alt exerciţiu bun pentru picioare,dar şi pentru fund este să stai întinsă pe spate cu mâinile pe lângă corp şi cu faţa în sus. Picioarele uşor depărtate cu genunchii îndoiţi. Acum,cu ajutorul mâinilor împinge fundul în sus şi încordează picioarele,vârfurile în sus,te sprijini numai în călcâie. Repetă de 15 ori.

Printre exerciţii eficiente pentru picioare mai sunt şi genoflexiunile,20 de genoflexiuni de 3 ori pe săptămână te vor ajuta să îţi întăreşti şi tonifiezi picioarele.

Ca să relaxezi muşchii după exerciţii stai cu picioarele depărtate şi încet lasă-te cu capul în jos şi genunchii neîndoiţi. Lasă-te cât mai mult,până când pui palmele pe podea. Stai acolo câteva secunde şi ridică-te încet.

Pentru picioare în formă,cât mai suple şi frumoase,exerciţiile trebuie făcute cât mai des,de 3-4 ori pe săptămână este suficient,trebuie să laşi muşchiul să se relaxeze. Dacă insişti prea mult este posibil să se îngroaşe picioarele datorită faptului că muşchii se umflă. Pentru a putea purta fuste scurte ai nevoie ca picioarele să se subţieze şi să se tonifieze,nu să adaugi masă musculară.