Cine a fost Maria Magdalena

1 646x404 jpg jpeg

Despre Maria Magdalena se ştiu prea puţine faţă de interesul pe care îl suscită, datorită relaţiei apropiate pe care a avut-o cu Învăţătorul – cum îl numeau pe Iisus Hristos ucenicii săi. Dar cine a fost ea, de fapt, şi care a fost adevărata natură a acestei relaţii?

Maria Magdalena este una dintre cele mai controversate figuri din istoriografia religioasă, din pricina extremelor vieţii sale – a trecut de la păcat la sfinţenie –, dar şi prin prisma relaţiei apropiate pe care avut-o cu Iisus Hristos. De altfel, întâlnirea Mariei Magdalena cu Iisus Hristos este cea care a făcut ca viaţa să i se schimbe radical, renunţând la a-şi mai câştiga existenţa din prostituţie şi alăturându-se mironosiţelor.

Iisus a cunoscut-o cu adevărat

Prin darul lui Iisus de a privi direct în sufletele oamenilor şi de a inspira, Maria Magdalena, a fost acceptată în cercul restrâns de ucenici şi de mironosiţe care-l urmau mereu. Prin puterea lui Iisus de a inspira şi de a înnoi în duh, Maria Magdalena n-a mai fost doar o femeie care îşi vindea trupul pentru bani. Despre femeia Maria Magdalena ne putem imagina că era frumoasă şi tânără atunci când l-a întâlnit pe Iisus Hristos. Ea este cea care I-a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preţ, ştergându-i-le cu propria podoabă capilară. Şi tot ea I-a fost alături Mântuitorului în multe dintre momentele importante din ultima parte a scurtei sale vieţi pe pământ: l-a condus pe drumul spre dealul Golgotei, l-a jelit împreună cu Maica Domnului la picioarele crucii pe care a fost răstignit şi a fost una dintre cele două femei care L-au văzut primele pe Iisus după ce a înviat, ducând vestea ucenicilor.

Citeşte şiLumina de la Mormântul Sfânt, miracol sau înşelătorie?

Descoperiri uimitoare la Vatican

De-a lungul timpului, povestea Mariei Magdalena a fost interpretată şi reinterpretată de nenumărate ori, atât de membrii bisericii, cât şi de istorici. În 2011, la Vatican, în cadrul unui congres ştiinţific, a fost prezentat un papirus, vechi de peste 1600 de ani, în care scria că Iisus o numea pe Maria Magdalena femeia lui.Vaticanul nu a confirmat această teorie şi a continuat să susţină că Maria Magdalena nu a avut o legătură amoroasă cu Iisus, ci că a fost pur şi simplu o relaţie spirituală şi de prietenie. Speculând această teorie, scriitorul Dan Brown a creat în cartea sa „Codul lui Da Vinci“, o întreagă poveste de dragoste între cei doi, poveste din care a rezultat o fiică. Fiecare parte îşi susţine adevărul, însă nimeni nu poate demonstra cu exactitate ce a însemnat Maria Magdalena pentru Iisus.

Maria Magdalena, simbol al feminităţii sacre

Maria Magdalena are o importanţă majoră în ceea ce înseamnă, pentru noi, creştinismul, tocmai din însemnătatea pe care a avut-o pentru Hristos. Dacă a avut privilegiul de a-i fi alături, înseamnă că a fost o femeie cu totul specială. Indiferent de tipul relaţiei sale cu Iisus, ea a fost o persoană de încredere, o persoană loială, care i-a fost alături în momente-cheie.

Sursă foto: adevarul.roRecente

Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg