Coroniţa de Crăciun, simbol creştin pentru suferinţa lui Iisus Hristos şi triumful suprem asupra morţii

1 shutterstock 2060779664 jpg jpeg

O coroană verde de brad, frumos decorată, adaugă frumuseţe şi culoare decorului casei tale. Dar rolul coroniţei de Crăciun este unul mai important decât cel de simplu ornament festiv. Află ce semnificaţii şi simboluri sunt asociate acestei decoraţiuni tradiţionale, încă din vremurile Romei şi Greciei antice.

Înainte ca acest tip de coroniţă să fie asociată cu Crăciunul, a fost o emblemă proeminentă a victoriei şi puterii în Grecia şi Roma antice. Sportivii care ieşeau victorioşi la Jocurile elene erau împodobiţi cu coroane de măslin, laur, ţelină sălbatică şi pin. În afara competiţiilor, o coroană de frunze sau flori reprezenta, de asemenea, onoare şi bucurie. În Imperiul Persan, coroanele erau purtate pe cap ca simbol al importanţei. În Suedia, în coroane au fost încorporate lumânările pentru a sărbători revenirea luminii după solstiţiul de iarnă.

Emblemă a perfecţiunii şi unităţii

O coroană de Crăciun este, de obicei, realizată combinând crenguţe de brad, fructe de pădure şi vâsc. Coroana este realizată într-o formă circulară şi este atârnată, de preferat, în afara casei. Crenguţele veşnic verzi ale bradului sunt un simbol al puterii, iar coroana în formă de cerc semnifică eternitatea sau viaţa veşnică. Aşa cum cercul nu are început şi nu are sfârşit, la fel se vrea a fi şi viaţa umană.

stanga
dreapta
2 promo jpg jpeg

Coroana veşnic verde nu este doar o emblemă a perfecţiunii şi unităţii. În vremuri străvechi, era privită ca un simbol creştin pentru suferinţa lui Iisus Hristos şi triumful suprem asupra morţii. Se crede că această coroniţă simbolică, cu frunzele sale ascuţite, a reprezentat mai întâi o imagine a coroanei de spini purtate de Hristos pe cruce, micile boabe roşii de măceşe simbolizând picăturile de sânge.

Invitaţie de Crăciun

Atârnată pe uşă sau pe fereastră, coroana a fost privită ca o invitaţie către spiritul Crăciunului de a intra în casă şi de a aduce noroc gazdelor. Unii cred că originea acestui obicei datează din Roma Antică, atunci când coroanele erau atârnate pe uşi pentru a reprezenta victoria în războaie.

Ştiai că grecii antici obişnuiau să agaţe o coroană de flori pe uşa persoanei iubite, ca semn de devotament?

Ce simbolizează culorile verde şi roşu

Culorile tradiţionale de Crăciun, şi anume roşul şi verdele, au, de asemenea, semnificaţie simbolică. Pentru creştini, verdele reprezintă viaţa veşnică a sufletului, iar roşul înseamnă sângele vărsat de Iisus Hristos pe cruce. Fie că sunt făcute manual din materiale naturale sau cumpărate din magazin, coroanele ornamentale de astăzi transmit, în plus, un sentiment de bucurie şi o dorinţă de pace.

@shutterstockRecente

1 telefon jpg jpeg
Test de personalitate   Lungimea degetului mic   Captura Youtube jpg
Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg