Cum alegi hainele potrivite pentru sport

1 73006 original jpg jpeg

Îmbrăcămintea joacă un rol deosebit de important în timpul antrenamentelor sportive. Indiferent de locul pentru care optezi să faci exerciţii, ţine seama de câteva detalii care îţi vor uşura munca.

Acasă,în sala de gimnastică ori pe teren,asigură-te ca ai tot confortul necesar pentru un antrenament pe cinste. De asemenea,trebuie să ai in vedere o masură potrivită a hainelor,asftfel încât să nu te incomodeze îm timpul programului. Nu în ultimul rând,echipamentul trebuie să-ţi scoată în evidenţă atuurile şi să mascheze imperfecţiunile.

Tipul de exerciţiu

Ţine cont de tipul de exerciţiu pe care urmează să-l faci când mergi la cumpărături. Chiar dacă majoritatea materialelor sunt versatile,o parte sunt create special pentru tipul de sport pe care doreşti să-l practici. Echipamentul variază,de exemplu,jogging-ulşi yoga necesită încălţăminte diferită,iar pentru ciclism poţi opta sau nu pentru mănuşi.

Confortul

După ce te-ai hotarât asupra hainelor,următoarea ta grijă este confortul. Indiferent de alegerea făcută,haine mulate sau largi,moi sau rigide,ele nu trebuie să te restricţioneze în timpul programului. De exemplu,pentru yoga,mânecile lungi pot constitui o problemă la ridicarea greutăţilor. De asemenea,pantalonii lungi pot împiedica îngreuna deplasarea.

În cazul în care hainele mulate nu sunt printre preferatele tale,mergi pe varianta normală,dar evită-le pe cele de dimensiuni mari. Verifică textura materialelor şi mergi pe varianta tesăturilor din bumbac,uşoare. Fereşte-te de hainele groase,care te vor încălzi peste măsură şi îţi vor crea o stare de disconfort.  Un sutien adecvat îţi va uşura vizibil munca şi va fi un sprijin real în timpul antrenamentelor.

VariazăExistă o mare varietate de haine şi combinaţii,sincronizate cu tendinţele modeiactuale. Pentru un look sportiv  elegant,mergi pe varianta curelelor şi a bluzelor fără mâneci sau cu mânecă scurtă.Pantalonii scurţi  sunt cei mai potriviţi atunci când se fac fotografii. Negru este cea mai buna opţiune pentru un aspect optic mai subţire.Pentru antrenamente în aer liber,hainele de antrenament reflectorizante sunt cele mai potrivite. Adaugă  un accesoriu cu stil

Asigură-te că adaugi un element potrivit care să completeze ţinuta de antrenament. Cumpără o geantă,un ceas sport,o bandană  pe care să o porţi la încheietura mâinii. Selecteazăculoricomplementare ca să se potrivescă.Nu purta,însă,bijuterii în timpul exerciţiilor fizice. Te pot împiedica să execuţi corect mişcările şi le poţi deteriora cu uşurinţă.

Citeşte şi:

Ce să mănânci când faci sport

Exerciţii pentru bust frumosRecente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg