Cum îţi depăşeşti temerile

1 80555 original jpg jpeg

Sentimentul de teamă este prezent în viaţa noastră încă din copilărie şi până la bătrâneţe. Toţi avem anumite temeri, chiar dacă nu vrem să recunoaştem în faţa celorlalţi. Dar important este să le învingem şi să le împărtăşim şi celor din jur, pentru că doar aşa o să le facem faţă.

Dacă şi tu ai anumite temeri şi nu ştii ce să mai faci ca să le învingi, iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

1. Spune-ţi că teama/frica este egală cu aparenţa falsă şi evidentă

Teama/frica este un lucru care te urmăreşte din trecut, motiv pentru care ar trebui să începi să o învingi. Creierul va începe să creadă că teama pe care o simţi de anumite animale/obiecte/evenimente este bună pentru tine şi va căuta în permanenţă ameninţări, chiar dacă acestea nu sunt acolo.

2. Întreabă-te: ”Cine vreau să fiu?”

Fiecare dintre noi ia anumite decizii pe baza a ceea ce ne place sau a ceea ce ne temem. Vrei să-ţi dai seama cine eşti cu adevărat sau vrei să-ţi trăieşti viaţa temându-te de acele lucruri/animale/evenimente? Decizia îţi aparţine!

3. Teama ta este "visul real al altcuiva"

Activitatea în sine este neutră - doar tu poţi decide cum te simţi în legătură cu asta.

4. Foloseşte-ţi imaginaţia

Cum ar gândi şi s-ar comporta o personaă care nu se teme de o anumită activitate? Acţionează şi tu la fel ca ea şi te vei simţi cu totul altfel. Încearcă acest ”experiment” şi vezi care este rezultatul!

5. Vorbeşte/gândeşte în mod pozitiv

Renunţă să mai gândeşti şi să vezi numai negativ. Multe temeri şi frici pe care le avem vin din subconştientul nostru, din modul în care am crescut şi experienţele pe care le-am avut, nu-i aşa? Ei bine, analizează situaţia şi încearcă să-ţi dai seama care este principala cauză pentru care îţi este frică de anumite lucruri.