Cum să-ţi revii după un accident de schi cu ajutorul exerciţiilor de pilates!

1 67454 original jpg jpeg

Accidentările la schi sunt foarte periculoase şi îţi pot afecta sistemul muscular şi sistemul osos. De aceea, recuperarea este foarte importantă în acest caz.

Marga Bălan,fondatoarea Şcolii de Pilates,explică modul în care exerciţiile de Pilates i-au schimbat viaţa după un accident la schi.

Ideea mi-a apărut în urma unei accidentări la genunchi,în perioada în care mergeam la schi. Pentru refacere,am folosit exerciţii din sistemul Pilates care ulterior au devenit miracolul recuperării mele. Dacă aveam o musculatură periarticulară antrenată şi echilibrată,ar fi prevenit accidentarea,respectiv ruperea meniscului. Astfel am constatat că Pilates este excelent pentru prevenirea accidentărilor,recuperare şi obţinerea performanţelor în schi,datorită sistemului de exerciţii care antrenează şi echilibrează părţile cele mai solicitate în acest sport:articulaţiile gleznelor,genunchilor şi zona lombo-pelvică“,povesteşte Marga.

În armonie cu exerciţiile din sistemul Pilates se asociază gimnastica hipopresivă,tehnică utilizând respiraţia diafragmatică. Aceasta este o abordare nouă de terapie fizicală,iniţial pentru activarea peretului pelvin,prin reducerea presiunii din cavitatea  abdominală,responsabilă pentru majoritatea disfuncţiilor abdominale,pelviene şi ale coloanei vertebrale.

Miracolul gimnasticii hipopresive constă în beneficiile producerii de celule roşii în măduva spinării,asociate cu stimularea celulelor de la nivelul ficatului şi rinichilor.  Această oxigenare mai bună influenţează recuperarea în procesele de vindecare şi are un rol esenţial în creşterea performanţei sportive.

Pilates combinat cu gimnastica hipopresivă este cel mai bun prieten al schiorului pentru că îl susţine în pregătirea eficientă pentru performanţă,detensionare după efort,prevenirea şi recuperarea accidentelor.

Exerciţiu recomandat

Poziţia neutră a bazinului,contracţia musculaturii perineale,expiraţie,scobirea abdomenului. Urmează abducţia unui membru inferior cu aplecarea trunchiului,activând muşchii adductori,abductori,cvadriceps şi ischiogambieri (este musculatura care ne menţine echilibraţi pe schiuri). Se execută trei serii a câte 15 repetări pe fiecare picior.Recente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg