De ce este bine să te apuci de tenis

1 56417 original jpg jpeg

Un sport pentru o viaţă, care cere condiţie fizică şi viteză, dar care te învaţă să devii şi disciplinată şi să îţi menţii puterea de concentrare. Este vorba despre sportul alb, tenisul. Iată ce beneficii are asupra corpului tău, dar şi asupra minţii.

Îţi întăreşte muşchii

Tenisul este un sport pentru toate vârstele. Acesta te ajută să fii mereu în formă,să îţi întăreşti muşchii picioarelor şi pe cei ai braţelor. Tenisul,spun specialiştii,reprezintă şi o bună metodă de prevenire a apariţiei osteoporozei. Totodată,practicarea sportului alb reduce riscul apariţiei bolilor de inimă la jumătate. Condiţia este să fie practicat cu regularitate.

Pentru un corp de invidiat

Tenisul te ajută să te menţii în formă şi să nu ai probleme cu kilogramele în plus.Astfel,în timpul unei partide de tenis care durează  o oră arzi 420 de calorii. Persoanele care joacă tenis constant ard mai multe calorii decât cele care preferă ciclismul,voleiul,aerobiculsau patinajul. Te ajută să ai un psihic puternic şi o mentalitate de învingător.

Luptă cu depresia

Persoanele care joacă tenis sunt mai pline de optimism şi au o stimă de sine mai ridicată decât celelalte persoane,spun specialiştii. Cei care aleg acest sport sunt mai puţin predispuşi la depresie şi anxietate,potrivit medicului Joan Finn,de la Universitatea din Connecticut. Totodată,persoanele care practică acest sport sunt mai deschise.

Ajutor pentru o minte ageră

Tenisul înseamnă multă gândire tactică,agilitate,cât şi coordonarea mişcărilor diferitelor părţi alecorpului. Totodată,în timpul jocului corpul eliberează endorfine,care a rolul reducerii stresului şi de estompare a simptomelor depresiei. Astfel,îţi îmbunătăţeşte starea de spirit,ceea ce înseamnă că fiind într-o stare psihică bună,ai de câştigat pe toate planurile:atât la serviciu,în relaţiile cu prietenii,cât şi în familie.

Citeşte şi:

Tenisul de masă,cel mai bun sport pentru corp şi minte

Iată ce să mănânci dacă faci sport!