De ce sunt importanţi prietenii adevăraţi

1 79563 original jpg jpeg

Prietenii sunt o parte importantă în viaţa noastră. Pentru unii dintre noi, ei sunt membri familiei. Nu numai ei sunt cei cu care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, dar sunt şi cei care ne cunosc cel mai bine. Uneori, prietenii folosesc aceste cunoştinţe pentru a ne trage în jos, dar prietenii adevăraţi le folosesc pentru a ne întări.

Ai auzit probabil citatul faimos al lui Mark Twain: ”Stai departe de oamenii care îţi micşorează ambiţia.” Persoanele din jurul nostru care se prefac că sunt prietenii noştri fac întotdeauna asta. Acum vine întrebarea: Ai simţit vreodată asta faţă de prietenii tăi?

Iată motivele pentru care prietenii reprezintă o parte importantă nu numai a prezentului, ci şi a viitorului nostru.

Ne influenţează pozitiv

Cu cât petrecem mai mult cu prietenii noştri, cu atât mai mult tindem să devenim ca ei. Împrumutăm fără să vrem expresiile pe care ei le folosesc atunci când vorbesc, adoptăm din stilul lor vestimentar. Influenţa lor se poate extinde până la alegerile pe care le facem zilnic. Trebuie să ne asigurăm că oamenii care ne înconjoară ne împing într-o zonă pozitivă şi că obiceiurile pe care le formăm sunt benefice acum şi în viitor.

Sunt un exemplu de iubire adevărată

Prietenii noştri sunt acei primi oameni care ne iubesc şi ne acceptă aşa cum suntem noi. Ei apreciază ciudăţenii noastre şi observă lucruri despre noi pe care nici nu le conştientizăm. Ne amintesc calităţile minunate pe care le avem, mai ales în călătoria spre iubire şi carieră. Noi trebuie să ţinem alături persoanele care ne fac să ne simţim mai bine după o dezamăgire, care ne apreciază pentru ceea ce suntem. Iar noi trebuie să facem acelaşi lucru la rândul nostru!

Ne consolează

Nu există om care să nu fi avut nevoie de consolare. Ori de câte ori trecem prin momente dificile sau avem nevoie de sfaturi înainte de a lua o decizie, prietenii sunt primii pe care-i întrebăm. În primul rând, ei văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită, ceea ce este de mare ajutor. În al doilea rând, ei ne apreciază şi ne spun sincer părerea lor – chiar şi atunci când nu am vrea să auzim adevărul.

Ne redau încrederea în noi

Pe lângă cele două cuburi de ciocolată, o conversaţie cu un prieten este una dintre cele mai bune terapii pentru momentele în care simţim că nimic nu mai are rost. Prietenii ştiu exact cum să ne înveselească când suntem supăraţi. Ei ne ajută să avem întotdeauna o gândire pozitivă.

Ne menţin pe drumul cel bun

Uneori, prietenii sunt cei care ne amintesc de obiectivele pe care le avem. Se întâmplă să renunţăm la un hobby care ne făcea să ne simţim bine, dar prietenii sunt la îndemână şi ne spun că nu am luat cea mai bună decizie. Ei ne fac să reflectăm mai bine asupra deciziilor pe care le-am luat, mai ales când consideră că nu este bine ce am făcut şi că o să regretăm.

Prietenii adevăraţi sunt cei care îţi sunt alături de fiecare dată când ai nevoie!