Fotbalul feminin este acum un fenomen global

1 img clickpentrufemei ro jpg jpeg

Astăzi, vom discuta despre fotbalul feminin, cu naţionalele ce a făcut ca acest sport să devină un fenomen global.

Echipa naţională de fotbal feminin a Statelor Unite

În ceea ce priveşte fotbalul feminin, SUA este de departe cea mai bună echipă naţională din lume. Ea a câştigat de trei ori Cupa Mondială şi de patru ori medalia de aur la Jocurile Olimpice. De aceea, impactul pe care aceste doamne l-au avut în sădirea dorinţei de a juca fotbal în tinerele de pretutindeni este unul imens.

Dacă ai văzut vreun meci de la ultimele Mondiale, cu siguranţă ai observat atmosfera extraordinară de la meciuri. În acelaşi timp, la meciurile de fotbal feminin sunt ult mai puţine evenimente neplăcute decât la meciurile bărbaţilor.

Este oarecum ironic faptul că nu Anglia este cea care deţine supremaţia în acest sport, având în vedere că este ţara în care s-a născut fotbalul. În acelaşi timp, SUA este relativ nouă pe scena fotbalului aşa cum îl cunoaştem noi. Deşi fotbalul a fost inventat în Anglia acum mai bine de 150 de ani, doar în ultimii ani acesta s-a bucurat de popularitate pe partea cealaltă a Pacificului. 

Fotbalul feminin de pretutindeni

În zilele noastre, se estimează că aproximativ 30 de milioane de femei practică fotbal în lumea întreagă. În Europa, inima fotbalului mondial, fotbalul feminin este în continuă creştere. Conform UEFA, avem în Europa aproximativ 1.3 milioane de doamne şi domnişoare înregistrate în circuitul fotbalistic. Germania conduce detaşat, cu peste 200 de mii de jucătoare, după care urmează Olanda, cu aproximativ 155 de mii, apoi Franţa şi Suedia cu circa 118 mii de jucătoare fiecare.

Cea mai îmbucurătoare veste vine din ligile de tineret. În ultimii ani, numărul jucătoarelor înregistrate la echipe din ligile de tineret s-a dublat. Odată cu înmulţirea numărului echipelor, casele de pariuri şi-au îndreptat şi ele atenţia asupra fotbalului feminin. De aceea, poţi găsi acum foarte multe pronosticuri pariuri pentru acest sport.

Nu întotdeauna femeile au avut parte de egalitate în lumea sportului. În ţări precum Germania, Anglia sau Franţa fotbalul feminin a fost interzis până în anii ‘70, în timp ce unele ţări din Orientul Mijlociu încă îl interzic.

În ceea ce priveşte salariile, diferenţele sunt încă extrem de mari. În timp ce Messi ia aproximativ 140 de milioane de dolari anual, Ada Hegerberg, una dintre cele mai bine plătite internaţionale norvegiene, câştigă cam 430.000$.

Lăsând salariile deoparte, fotbalul practicat de sexul frumos se bucură de un succes din ce în ce mai mare. Ba chiar în ultima perioadă a început să nu mai fie catalogat ca ‘’fotbal feminin’’, ci doar ca ‘’fotbal’’. Astfel se micşorează puţin discrepanţele dintre cele două sexe în ceea



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg