Învaţă din obiceiurile călugărilor budişti

1 81564 original jpg jpeg

Este greu să găsim un sens în tot ce ni se întâmplă. Petrecem foarte mult timp muncind şi suntem mult prea ocupate, încât uităm să ne oprim şi să ne uităm la noi şi la ceea ce ne dorim cu adevărat de la viaţă.

Călugării budişti au contribuit foarte mult la formarea unei idei despre viaţă şi ce înseamnă ea, oferind umanităţii lecţii din care poate învăţa orice om. Ei ne arată cum putem avea o viaţă liniştită şi fericită.

Iată care sunt obiceiurile pe care le au călugării budişti:

Focusează-te pe un singur lucru

Pare simplu, dar este punctul-cheie care simbolizează un important aspect al filosofiei budiste. Focusarea pe un singur lucru se referă la exact ce spune. Concentrează-te la activitatea/lucrul pe care-l faci în acel moment, lăsând în spate tot ce nu are legătură cu ce faci tu.    

Oferă totul

Dăruieşte-te cu totul în ceea ce faci. Aici ne referim la focusarea pe momentul prezent, cu o concentraţie sustenabilă şi liniştitoare. Tu eşti aici, chiar în acest moment, concentrată la ceea ce faci, şi nu trebuie să-ţi faci griji pentru nimic.

Lasă să plece ce nu poţi controla

Renunţarea la ce nu se poate este o altă parte importantă a filosofiei budiste. Când vezi că în jurul tău nimic nu îţi iese aşa cum vrei tu, ar trebui să laşi totul să treacă şi să te bucuri de ceea ce ai şi primeşti în fiecare moment. Fiecare ne ataşăm de relaţia de cuplu, de obiecte şi de diferite situaţii. Renunţă la ataşamentele care nu merită şi lasă-te purtată de univers.

Ia numai ce ai nevoie

Mulţi dintre noi ne dorim şi acumulăm lucruri care nu ne ajută în niciun fel. Cu toate acestea, potrivit filosofiei budiste, poate fi periculos să-ţi doreşti obiecte superficiale. Ele nu au o foarte mare însemnătate în viaţă şi te pot face să te simţi rău. Mai bine evită aceste sentimente. Renunţă la ceea ce crezi că îţi face rău, indiferent de ce este vorba. O viaţă simplă este plină de bucurii şi mai puţin complicată.

Trăieşte fiecare zi precum ar fi ultima

Mulţi dintre noi ne trăim viaţa ignorând faptul că la un moment dat o să murim. Filosofia budistă spune că aceasta este o mare greşeală, deoarece nimeni nu ştie ce se poate întâmpla peste câteva minute. Noi trebuie să apreciem faptul că ne trezim în fiecare zi, să ne bucurăm de viaţă şi de fiecare moment, fără să ne supărăm şi să ne gândim la lucrurile care au trecut. Trăieşte în prezent. Prezentul este astăzi, în secunda aceasta. Ce s-a întâmplat acum două minute ţine de istorie.   Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg