Lucruri de care să-ţi aminteşti în momentele grele

1 81726 original jpg jpeg

Durerea, pierderea, teama, cu toţii le experimentăm de-a lungul vieţii. În astfel de momente ne spunem că vrem să dispărem, să fugim şi să scăpăm de toate problemele. Însă trebuie să vedem partea bună a paharului. Călătoria vieţii trebuie să fie plăcută, transformând durerea în înţelepciune şi dificultăţile în oportunităţi.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să ţi le aminteşti în momente grele:

Nu eşti singură

În momente dificile, mai mult ca niciodată, există o tendinţă de control cu noi şi cu cei din jur. Inconştient sau nu, nevoia de control provine dintr-o frică pe care cu toţii o experimentăm în această societate ostilă şi înfricoşătoare şi trebuie să ne dăm seama că totul depinde de noi şi numai de noi. Învaţă să mergi prin întuneric cu încredere, pentru că nu eşti singură. Evită să-i dai putere fricii. Luptă împotriva ei cu încredere, multă încredere.

 Nu te ascunde de durere

Ştiai că există călugări budişti care se roagă pentru durere şi amărăciune? Da! Ei înţeleg lucrurile pe care majoritatea oamenilor nu le înţeleg şi ei ştiu că durerea are puterea de a arde întunericul din om, făcându-l să strălucească mai puternic decât soarele şi permiţându-i să se reconecteze cu adevărul despre cine suntem. Şi, spre deosebire de mulţi dintre noi, în loc să fugă de durere, o primesc cu multă bucurie.

Lasă-te ghidată de viaţă

Dacă am şti că iubirea şi compasiunea sunt îndreptate spre noi în fiecare moment al zilei, ne-am preda necazurile şi am lăsa cale liberă dragostei, îngrijirii, protecţiei, ghidajului. Problemele şi evenimentele dificile pot fi înfricoşătoare, dar trebuie să lăsăm viaţa să ne arate calea cea mai bună.

Renunţă să te mai gândeşti constant la durere

Durerea nu trebuie hrănită; uită ce trebuie uitat, crezi ce trebuie să crezi şi simte ce trebuie să simţi. Trebuie să ne concentrăm asupra a aceea ce vrem să simţim şi să avem pe viitor. Gândindu-ne la durere şi teamă vom simţi mai multă durere, iar ea ne va însoţi pe parcursul vieţii, făcând şi mai dificilă călătoria.

Nu eşti pedepsită

Credem sau nu, dar nu suntem pedepsite pentru greşelile din trecut. Dimpotrivă. Suntem curăţate şi purificate. Întunericul este înlocuit de lumină, de adevăr, de frumuseţe, de perfecţiune, de strălucire.

Lasă să plece ce trebuie să plece

Călătorim prin viaţă crezând că ştim atât de mult despre tot şi despre toată lumea, despre cine suntem, cum ar trebui să ne trăim viaţa, ce ar trebui să se întâmple, ce lucruri nu ar trebui să se întâmple etc. Şi pentru că suntem atât de ataşate de toate aceste gânduri, idei, credinţe şi aşteptări, nu reuşim să ne dăm seama că destinul are planuri diferite pentru noi şi că poate lucrurile pe care le dorim nu sunt neapărat cele de care avem nevoie.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să ni le amintim în momente dificile; că un om nu poate controla cursul vieţii şi nici nu trebuie să încercăm. Tot ce trebuie să facem este să renunţăm la planuri fixe şi la concepte, credinţe şi aşteptări şi să permitem vieţii să-şi urmeze cursul natural.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg