Lucruri de care să-ţi aminteşti în momentele grele

1 81726 original jpg jpeg

Durerea, pierderea, teama, cu toţii le experimentăm de-a lungul vieţii. În astfel de momente ne spunem că vrem să dispărem, să fugim şi să scăpăm de toate problemele. Însă trebuie să vedem partea bună a paharului. Călătoria vieţii trebuie să fie plăcută, transformând durerea în înţelepciune şi dificultăţile în oportunităţi.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să ţi le aminteşti în momente grele:

Nu eşti singură

În momente dificile, mai mult ca niciodată, există o tendinţă de control cu noi şi cu cei din jur. Inconştient sau nu, nevoia de control provine dintr-o frică pe care cu toţii o experimentăm în această societate ostilă şi înfricoşătoare şi trebuie să ne dăm seama că totul depinde de noi şi numai de noi. Învaţă să mergi prin întuneric cu încredere, pentru că nu eşti singură. Evită să-i dai putere fricii. Luptă împotriva ei cu încredere, multă încredere.

 Nu te ascunde de durere

Ştiai că există călugări budişti care se roagă pentru durere şi amărăciune? Da! Ei înţeleg lucrurile pe care majoritatea oamenilor nu le înţeleg şi ei ştiu că durerea are puterea de a arde întunericul din om, făcându-l să strălucească mai puternic decât soarele şi permiţându-i să se reconecteze cu adevărul despre cine suntem. Şi, spre deosebire de mulţi dintre noi, în loc să fugă de durere, o primesc cu multă bucurie.

Lasă-te ghidată de viaţă

Dacă am şti că iubirea şi compasiunea sunt îndreptate spre noi în fiecare moment al zilei, ne-am preda necazurile şi am lăsa cale liberă dragostei, îngrijirii, protecţiei, ghidajului. Problemele şi evenimentele dificile pot fi înfricoşătoare, dar trebuie să lăsăm viaţa să ne arate calea cea mai bună.

Renunţă să te mai gândeşti constant la durere

Durerea nu trebuie hrănită; uită ce trebuie uitat, crezi ce trebuie să crezi şi simte ce trebuie să simţi. Trebuie să ne concentrăm asupra a aceea ce vrem să simţim şi să avem pe viitor. Gândindu-ne la durere şi teamă vom simţi mai multă durere, iar ea ne va însoţi pe parcursul vieţii, făcând şi mai dificilă călătoria.

Nu eşti pedepsită

Credem sau nu, dar nu suntem pedepsite pentru greşelile din trecut. Dimpotrivă. Suntem curăţate şi purificate. Întunericul este înlocuit de lumină, de adevăr, de frumuseţe, de perfecţiune, de strălucire.

Lasă să plece ce trebuie să plece

Călătorim prin viaţă crezând că ştim atât de mult despre tot şi despre toată lumea, despre cine suntem, cum ar trebui să ne trăim viaţa, ce ar trebui să se întâmple, ce lucruri nu ar trebui să se întâmple etc. Şi pentru că suntem atât de ataşate de toate aceste gânduri, idei, credinţe şi aşteptări, nu reuşim să ne dăm seama că destinul are planuri diferite pentru noi şi că poate lucrurile pe care le dorim nu sunt neapărat cele de care avem nevoie.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să ni le amintim în momente dificile; că un om nu poate controla cursul vieţii şi nici nu trebuie să încercăm. Tot ce trebuie să facem este să renunţăm la planuri fixe şi la concepte, credinţe şi aşteptări şi să permitem vieţii să-şi urmeze cursul natural.



Recente

prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg