Maratonul Nisipului, o competiţie dedicată copiilor

1 85464 original jpg png

În data de 31 martie 2019, staţiunea Mamaia va redeveni capitala europeană a sportului de masă. Aici va avea loc a VI-a ediţie a Maratonului Nisipului, cea mai mare competiţie de alergare din Europa, care se desfăşoară integral pe nisip.

În premieră, evenimentul sportiv de la malul mării va lansa cursa ,,Campionii Şcolii“, o competiţie dedicată copiilor. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani şi 13-14 ani şi va cuprinde următoarele distanţe: 300m, 400m, 800m, 1.200m şi 1.600m. Startul va fi dat  duminică, 31 martie 2019, la ora 11.00, în faţa sediului Radio Constanţa, staţiunea Mamaia, Vila nr. 1, pe faleză. Contribuţia de participare este 25 de lei. Instituţia de învăţământ care va avea cei mai mulţi participanţi la start va primi materiale şi echipamente sportive.

,,Ne dorim să promovăm alergarea ca sport de masă şi de performanţă în rândul copiilor şi adolescenţilor, pentru a îmbunătăţii starea de sănătate a acestora. Cursa Campionii Şcolii este un prim pas prin intermediul căreia ne dorim să atragem atenţia în primul rând asupra infrastructurii sportive precare existente în şcoli, precum şi să facem o primă selecţie a micilor sportivi cu potenţial ridicat în viitor. Ne dorim să reorganizăm sportul şcolar, să atragem copiii spre mişcare şi sport, prin organizarea unor campionate şcolare de atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv UltraRun din Constanţa”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei ,,SanaSport” şi organizatorul evenimentului internaţional ,,Maratonul Nisipului”.

Înscrierile se pot face online până pe 25 martie 2019, pe site-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro, unde se găseşte şi regulamentul competiţiei.