Nuanţa roşie este culoarea Anului Nou Chinezesc

1 72682 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată de ce culoarea roşie este atât de populară în China, în special de Anul Nou Chinezesc, când numeroase obiecte, de la felinare făcute din hârtie colorată, până la plicuri sunt astfel colorate? Iată ce semnificaţie are cea mai intensă nuanţă din spectrul cromatic.

Care este povestea lui Nian

Legenda spune că totul a început cu Nian,o fiară feroce,care ar fi terorizat sătenii de Anul Nou,mâncând recoltele,animalele şi chiar copiii. Dar,sătenii au învăţat că această fiară,jumătate taur,cu un cap de leu,îi este frică de trei lucruri:foc,zgomot şi culoarea roşie. Nian a fost învins de săteni şi de atunci culoarea roşiea fost considerată că aduce noroc şi bogăţie tuturor.

Citeşte şi:Ce-ţi rezervă 2017,anul Cocoşului de Foc!

Culoarea roşie alungă ghinionul

De obicei,felinarele roşii sunt agăţate de uşa principală de la casă,pentru a alunga ghinionul. Ele sunt confecţionate din diferite tipuri de hârtie crestate. De asemenea,această nuanţăintensă este folosită şi în decoraţiunile cu care sunt împodobiţi pereţii.

Dacă vrei să intri in spiritul Anului Chinezesc,care anul acesta va sta sub semnul Cocoşului de Foc,ai nevoie de o foarfecă ascuţită şi de nişte hârtie de culoare roşie. Cu puţină imaginaţie,pot crea decoraţiuni festive,numai bune de prins la fereastră.

Se spune că cel mai popular mod de a sărbători Anul Nou Chinezesc este de a înmâna plicuri roşii cu bani. Cu toate acestea,dacă tradiţia punerii jucăriilor sub bradul de Crăciun se ţine cu sfinţenie în foarte multe ţări de pe mapamond,în China,există obiceiul să fie oferite plicuri roşii cu bani pentru pentru a alunga spiritele rele şi pentru prosperitate.

Citeşte şi:Decoraţiuni din hârtie uşor de realizatRecente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg