Obiceiuri la care să renunţi după 30 de ani

1 78974 original jpg jpeg

Fiecare an care se scurge ne oferă câte o lecţie, iar obiceiurile pe care le avem pot suferi şi ele schimbări. Cu siguranţă nu poţi face la 30 de ani ce făceai la 20. Dacă te apropii de vârsta de 30 de ani, iată la ce ar trebui să renunţi să mai faci:

Să spui ”da” când vrei să spui ”nu”

Astăzi trebuie să îţi faci o listă cu tot ce trebuie să faci – activităţile zilnice de la muncă, deadline-urile. Chiar dacă vrei să satisfaci nevoile celor din jur, nu trebuie să o faci plătind tu un preţ. ţine cont întotdeauna de priorităţi şi aminteşte-ţi că eşti om, şi trebuie să te tratezi ca atare.

Să iei decizii în funcţie de ce vor alţii

Conceptul de luare a deciziilor bazat pe dorinţelor altora, cu excepţia ta, este neplăcut. Deşi pare firesc să cauţi păreri la cei dragi, ajungi să renunţi la ce este important pentru tine pe parcurs. Fiecare suntem responsabili pentru propria viaţă şi oamenii nu te vor ajuta să o trăieşti aşa cum vrei.

Verificarea telefonului în timpul unei conversaţii

Suntem o societate dependentă de tehnologie şi nu ne este frică să o arătăm. Stăm cu telefonul în mână ori de câte ori avem câteva clipe libere, chiar şi în timpul unei conversaţii. Acest obicei ar trebui să fie mai rar, pentru că vom ajunge să pierdem momente importante din realitate, să trăim alături de oameni.

Întoarcerea în trecut

Singurul mod prin care poţi schimba trecutul este prin a-ţi stabili atitudinea faţă de felul în care vezi trecutul şi viitorul. Înainte de-a începe să îţi reaminteşti întâmplări negative, trebuie să îţi stabileşti bine în minte următorul lucru – tot ce s-a întâmplat a fost dintr-un motiv. Bucură-te de faptul că aceste lecţii te-au modelat şi cu ajutorul lor ai ajuns exact unde trebuie

Cumpărături impulsive

Poate că nu ai fost niciodată un expert în menţinerea sub control a cheltuielilor, dar vine momentul în care ar trebui să acorzi mai multă atenţie acestui aspect. În timp ce nu este nimic în neregulă cu momentele în care vrei să-ţi cumperi ceva frumos, este mai bine să te gândeşti de două ori. Calculează-ţi fiecare cheltuială şi capacitatea de-a recunoaşte diferenţa între dorinţă şi necesitate.