Riscurile sarcinii după vârsta de 30 de ani

1 64750 original jpg jpeg

Din ce în ce mai multe femei îşi doresc să aibă o carieră înainte de a deveni mame şi hotărăsc să aducă pe lume copii după vârsta de 30 de ani. Însă această decizie poate însemna anumite complicaţii

Concepţia,prima problemă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă numărul de ovule este în scădere,ceea ce înseamnă că vei fi mai puţin fertilă. Însă chiar dacă reuşeşti să rămâi gravidă,există riscul să nu duci sarcina până la termen,din cauza schimbărilor hormonale. De îndată ce ţi s-a confirmat sarcina este bine să fii atentă la orice simptom transmis de organismul tău şi să te prezinţi la medic dacă simţi că ceva este în neregulă. De asemenea,trebuie să te odihneşti cât poţi de mult,să mănânci sănătos şi să te prezinţi la toate controalele.

Dureri mai mari la naştere

Dacă primul copil vine după vârsta de 30 de ani şi travaliul va fi mai lung,şi evident,mai dureros. Acest lucru se întâmplă deoarece contracţiile nu sunt destul de puternice pentru a permite naşterea normală,cervixul nu are deschiderea necesară,iar copilul nu are o poziţie favorabilă naşterii. În aceste condiţii este mai bine să optezi pentru o operaţie de cezariană.

Citeşte şi:

Motive pentru care eşti balonată

5 boli frecvente ale femeii moderne

Riscuri pentru nou-născuţi

Din păcate,copii născuţi după vârsta 30 de ani,au mai multe şanse să sufere de anumite probleme de sănătate. Printre cele mai comune se numără sindromul Down şi malformaţiile cardiace. Din acest motiv este bine să faci toate testele prin care să vezi dacă cel mic se dezvoltă normal. Şi cum cel mai bun tratament este prevenţia,înainte de a rămâne gravidă este bine să-ţi faci toate analizele necesare evaluării stării tale de sănătate.