Postul Sfintei Marii. Ce este bine să faci, până pe 15 august, pentru noroc

1 icon 1607582 1920 jpg jpeg

Credincioşii au intrat deja în postul Adormirii Maicii Domnului şi se pregătesc de două sărbători mari, Schimbarea la faţă, pe 6 august şi Sfânta Maria Mare, pe 15 august, atunci când se şi încheie perioada de post. Potrivit tradiţiei populare, cele două săptămâni de dinaintea Sfintei Marii pregăteşte credincioşii pentru binecuvântarea divină.

Preoţii spun că pentru a atrage bunăstare şi noroc, în timpul postului Sfintei Mării, nu este suficinet să renunţaţi la anumite alimente „de dulce”. Apropierea de Dumnezeu este esenţială, la fel şi căirea pentru toate păcatele.

Ce trebuie să mănânci în Postul Sfintei Marii

Postul Sfintei Marii este un post aspru pentru credincioşi, iar cel care reuşesc să-l ţină complet, cu doar alimentar, vor fi feriţi de rele, mai spun slujitorii Domnului.

Citeşte şi: Negresă de post, reţetă uşoară şi rapidă VIDEO

În zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la slujba Ceasului al IX lea, adică ora 15:00. Cu alte cuvinte, se ţine post negru. După Ceasul al IX lea se consumă mâncare uscată. Marţea şi joia se mănâncă legume fierte fără ulei, iar sâmbătă şi duminică se face dezlegare la ulei şi vin. În această perioada a postului Sfintei Marii, într-o singură zi se face dezlegare la peşte, pe 6 august, când se sărbătoreşte Schimbarea la Faţă a Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Roagă-te în timpul postul Adormirii Maicii Domnului

Postul este periodă de rugăciune, astfel că toţi credincioşii sunt îndemnaţi să rostească o rugaciune adresată Maicii Domnului, alături de ruga “Tatăl Nostru”:

„Sfânta Maria, mă îndrept plin de încredere către Ţine, cerându-ţi ajutor! Cred cu tărie că mă vei ascultă în necazul meu şi mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ţi arată recunoştinţă mea, îţi făgăduiesc să fac cunoscută şi altora această rugăciune. Te rog, cu umilinţă, să îmi aduci linişte în tristeţea şi durerile mele”.

Citeşte şi: Clătite de post, reţetă simplă pentru oricine!

Se rosteşte apoi rugăciunea “Tatăl Nostru”, urmată de: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Ţine! Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pantecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos. Sfânta Marie, Maică de Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoşii acum şi în ceasul trecerii în nefiinţă. Amin!”

Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Marii este esenţial pentru a obţine o armonie între trup şi suflet, spun reprezentanţii Bisericii.

Sursa foto:pixabay.comRecente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg