Rugăciune de ajutor pentru copii. Pentru examene, vindecare, protecţie

1 70575 original jpg jpeg

Rugăciune de ajutor pentru copii. Rostite de părinţi cu dragoste şi credinţă, rugăciunile pot aduce sprijinul Domnului în momentele de cumpănă ale copiilor.

Rugăciunile părinţilor pentru copiii lor sunt unele dintre cele mai puternice,fiind făcute cu dragoste curată şi multă credinţă. În momente grele,de boală sau de alte necazuri,glasul îndurerat al mamei este ascultat în cer şi primeşte milă şi alinare.

Rugăciune de ajutor pentru copii - Pentru pruncul nenăscut

Chiar dinainte de a se naşte,pruncul are nevoie de ruga mamei. De multe ori,ea este încercată de gânduri negre şi de teama apariţiei unor probleme de sănătate pe parcursul sarcinii.

Toate se risipesc după rugăciunile închinate Maicii Domnului.

Rugăciune de ajutor pentru copii - Una dintre rugăciunile pentru bebeluşul nenăscut este aceasta:„Maică Preacurată,ceea ce ai purtat în pântecele tău cel binecuvântat pe Mântuitorul lumii,înconjoară-mă pe mine,păcătoasa,cu dragostea ta de Maică şi du rugăciunea mea la Fiul tău,ca să-mi binecuvânteze pruncul pe care-l port în pântece şi să mă învrednicească să-l duc la lumină în chip firesc şi sănătos,întărindu-mă cu puterea dreptei Sale,întru care am nădăjduit. Amin.”

Împotriva relelor,înainte de botez

Copilul nebotezat este vulnerabil în faţa relelor.

Rugăciune de ajutor pentru copii - De aceea,alături de stropirea cu apă sfinţită şi de citirea de către preot a unor rugăciuni speciale,numite molitve,mama se poate ruga pentru micuţul ei astfel:

„Doamne Iisuse Hristoase,Care ne-ai dăruit acest copil,rânduieşte intrarea lui între cei drept-credincioşi. Doamne,să nu vină peste noi mânia Ta şi să nu îngădui ca acest copil să moară nebotezat. Să nu sufere el din cauza păcatelor noastre,ci să vadă mila şi dragostea Ta de oameni. Ocroteşte-l şi dăruieşte-i naşterea cea de Sus prin Sfântul Botez. Ţie ne rugăm,Stăpâne,trimite peste el lumina binecuvântării cereşti,că Tu eşti Cel pe care Îl slăvim în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune de ajutor pentru copii - Rugăciunea care ajută vindecarea

Credinţa cu care un părinte spune o rugăciune când are copilul bolnav este unul dintre cele mai bune remedii pentru suferinţele celui mic. Aceasta este o rugăciune care poate domoli durerile copiilor:

„Te rugăm,Doamne,vindecă durerea acestui copil. Alungă de la el boala şi neputinţa. Tu,care eşti doctor al sufletelor şi al trupurilor,arată şi acum puterea milostivirii Tale. Vindecă-l,Preasfântă Născătoare de Dumnezeu,cu rugăciunile pe care le înalţi înaintea Dumnezeului nostru. O,Doamne Iisuse Hristoase,primeşte puţina noastră rugăciune pentru copilul acesta,stinge-i focul ce l-a cuprins,ridică-l din patul durerii,întru mărirea Ta. Că Tu eşti Cel Care vindeci neputinţele şi Ţie mărire înălţăm în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune de ajutor pentru copii la examene grele

Rugăciunile sunt de mare ajutor copiilor care susţin examene. Între acestea,Paraclisul Maicii Domnului este o rugă pe care o pot citi chiar ei,ca să înveţe mai uşor şi să le alunge teama de eşec. În timpul examenelor,aceeaşi rugăciune poate fi citită şi de părinţi. O altă rugăciune folositoare este aceasta:

„Dumnezeule,care eşti înţelepciunea şi bunătatea nesfârşită,trimite Duhul adevărului asupra copilului meu,să-i lumineze mintea şi inima. Te rog ca învăţătura să fie mereu pentru el o căutare a adevărului şi o dobândire a cunoştinţelor necesare pentru a-şi câştiga cinstit existenţa şi pentru a-şi ajuta mai bine semenii. Amin.”

Cuvinte care aduc binele

Doamne,cu multă umilinţă te rog ca neîncetat să reverşi harul Tău asupra copiilor mei,pe care Tu ai binevoit să mi-i dăruieşti. Umple-i de înţelepciune şi de pricepere. Îndreaptă paşii lor pe căile dreptăţii şi ale dragostei de oameni.

Ajută-mi să cultiv în ei bunătatea şi să-i fac folositori celor în mijlocul cărora trăiesc. Nu cer pentru ei,Doamne,bogăţii pământeşti,ci te rog dă-le un trup sănătos şi iubitor de osteneală,precum şi suflet râvnitor spre tot binele,ca de-a pururi să binecuvânteze numele Tău. Amin.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg