Rugăciunea Sfintei Eugenia îţi curăţă sufletul de păcate

1 84619 original jpg png

Este o rugăciune care, în mod normal, se rosteşte în Ajun de Crăciun. Dar preoţii susţin că, dacă ai sufletul împovărat sau eşti neliniştit, o poţi rosti oricând. Mai ales dacă simţi că ai păcătuit. Atâta timp cât ai inima deschisă, ruga ta va ajunge la Domnul.

Rugăciunea Sfintei Eugenia îţi curăţă sufletul de păcate

„Sfântă Eugenia, muceniţă a lui Hristos, dănţuind acum cu bucurie împreună cu Oştile îngerilor, ca o fecioară fără de pri­hană şi ca o purtătoare de cunună preafericită, roagă-te să se dea har celor ce cu dragoste te laudă pe tine.

Nevoindu-te cu ostenelile pustniceşti, te-ai preamărit în lupte muceniceşti. Şi ai adus pe mulţi mântuiţi la Ziditorul tău. Că din Dumnezeiască dragoste ai lăsat cele trecătoare. Lupte bărbăteşti ai îndurat.

Pentru aceasta, după săvârşirea din viaţă, ai aflat Viaţa Cea fără de sfârşit. Sfântă Cuvioasă fecioară şi Muceniţă Eugenia, mireasa cu totul frumoasă a lui Hristos Dătătorul frumuseţilor, ai fost înfrumuseţată cu ostenelile pustniceşti. Strălucind ai luminat cu luptele muceniceşti, întocmai cu îngerii petrecând pe pământ. Şi cu ei dănţuieşti acum în casa Părintelui Ceresc.

Te rugăm, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, cei aflaţi în nevoile vieţii trecătoare. Roagă-te să ne dăruiască harul cel de viaţă dătător. Cere pentru noi credinţa curată, viaţa luminată, răbdare în încercări, bărbăţie în luptele împotriva patimilor, bucuria împlinirii poruncilor dumnezeieşti, iubire de vrăjmaşi, smerenie şi blândeţe, iertare de păcate.

Roagă-te lui Hristos Dum­nezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce cu dragoste cin­stesc sfântă pomenirea ta. Să proslăvim Numele cel Sfânt al Domnului, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum si pururea şi în vecii vecilor.

Amin.”

Sursa: doxologia.roRecente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg