Sfântul Nectarie redă speranţa bolnavilor de cancer

1 48290 original jpg jpeg

Moaştele Sfântului Nectarie, aduse tocmai din Insula Eghina la Bucureşti şi la Iaşi, îi cheamă pe pelerini la rugăciune.

Chiar din timpul vieţii,Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Nectarie harul vindecării de boli,de aceea mulţi credincioşi i-au căutat ajutorul la Mănăstirea Sfânta Treime,din insula grecească Eghina.

Sfântul a trecut la Domnul în anul 1920,dar trupul său a rămas neputrezit şi izvorâtor de mir. În anul 1961,Sfântul Nectarie a fost canonizat.

De atunci,minunile moaştelor sale au făcut înconjurul lumii. Părţi din ele au fost duse în mai multe locuri. Câteva au fost dăruite Mănăstirii Radu-Vodă,din Bucureşti,şi Bisericii Sfântul Nectarie,din Iaşi.Model de dăruire

Este de-ajuns să citeşti despre viaţa Sfântului Nectarie şi minunile săvârşite de moaştele lui,ca să-ţi dai seama de ce este înconjurat de atâta dragoste.

Sfântul s-a născut la 1846,în oraşul Silivria,aflat astăzi în Turcia,iar la botez a primit numele Anastasie. Rugăciunile şi citirea cărţilor sfinte l-au ajutat să descopere învăţăturile lui Hristos şi l-au îndemnat să predea religia la o şcoală din insula grecească Hios.

A primit numele Nectarie când a fost hirotonit diacon. Apoi,a urcat toate treptele ierarhice,ajungând la cea de Mitropolit de Pentapolis,în Egipt. De atunci,a început să fie căutat de

mulţi credincioşi pentru harul lui duhovnicesc.

Din cauza unor neînţelegeri,Patriarhul Sofronie i-a cerut să părăsească Egiptul. Aşa a venit la Atena,unde a făcut o şcoală de teologie,a format mulţi tineri şi a scris numeroase cărţi.

La bătrâneţe,a dorit să se retragă într-un loc liniştit. Atunci a ridicat o mănăstire pe Insula Eghina,unde şi-a petrecut restul zilelor.

Rugăciunile la moaştele Sfântului Nectarie şi citirea acatistului său timp de 40 de zile i-au însănătoşit pe mulţi bolnavi,mai ales pe cei care sufereau de diverse tipuri de cancer.

Daniel Şipoş,din Iaşi,povesteşte că bolnav fiind de leucemie,s-a rugat Sfântului şi,de la primul tratament,boala a intrat în remisie.

Cu adevărat uimitor a fost că într-o seară cartea cu viaţa şi minunile sfântului,mai precis icoana de pe coperta cărţii,a început să emane miros de mir,deşi n-o unsese nimenit. A înţeles atunci că sfântul şi-a arătat prezenţa în casa lui.

Cu ceva vreme în urmă,cititoarea noastră Roxana Iliescu ne scria că a rămas însărcinată după ce s-a rugat Sfântului Nectarie,la Mănăstirea „Radu Vodă“ din Bucureşti.

„Îmi doream de mult un copil. La şase săptămâni după ce am început să-i citesc acatistul,am simţit o schimbare. Nu îndrăzneam să cred că sunt însărcinată,dar medicul mi-a confirmat”,spune ea.

A născut un băieţel,pe care l-a numit David-Nectarie. De atunci,se închină la moaştele sfântului,mulţumindu-i pentru minunea de copil cu care a binecuvântat-o.

Rugăciune către Sfântul Nectarie

O,Sfinte Nectarie,sprijin al celor care-L mărturisesc şi-L vor mărturisi pre Hristos printr-a lor viaţă,răbdând felurite prigoane din partea văzuţilor şi nevăzuţilor,ocroteşte-i cu puterea ta pre toţi creştinii,uşurându-le suferinţele şi întărindu-i întru lupta cea duhovnicească,pentru ca dimpreună cu tine să cânte Dumnezeului celui Viu:Aliluia! (fragment din Acatistul Sfântului Nectarie)

Info

În ultimii ani din viaţă,a ridicat Mănăstirea Sfânta Treime,din Insula Eghina.