Sport pentru mentinerea in forma

1 67859 original jpg jpeg

După primele zile de regim, începi să te simţi lipsită de puteri? Este normal, pentru că organismul resimte lipsa caloriilor cu care era obişnuit.

Câte calorii sunt prea puţine?

Dacă vrei să te asiguri că nu urmezi o dietă dezechilibrată,ar trebui să apelezi la un nutriţionist care să-ţi facă un plan al regimului. Orice dietă care implică mai puţin de 1.200 de calorii pe zi nu poate fi urmată pentru o perioadă mai lungă de trei săptămâni.

O femeie are nevoie în mod normal de de 1.800-2.200 de calorii pe zi, în funcţie de vârstă şi de activitatea fizică pe care o depune.

Alimentele cele mai bune

Cel puţin două mese pe zi trebuie să includă alimente de origine vegetală bogată în glucide complexe (orez, paste, pâine, cereale, fasole şi mazăre uscată). Acestea îţi dau energie.

Carnea slabă, pestele şi ouăle sunt bogate în fier. O porţie sau două pe zi te apără de anemie. Fructele şi legumele aduc vitamina C din belşug. Ai nevoie de cel puţin un litru de apă pe zi.

Oboseala şi durerile de cap pot fi cauzate de dezhidratare.

Somnul, bun pentru siluetă

Ai auzit că somnul te ajută să-ţi păstrezi greutatea ideală? Ai nevoie d ecel puţin opt ore de somn pe noapte. Dacă remediile clasice (ceai, aromaterapie, lapte cald) nu da rezultate în cazul tău, adresează-te unui medic specialist care să te ajute să-ţi rezolvi problemele.

În timpul regimului, apar aproape de fiecare dată carenţe de vitamine şi minerale. Pentru a evita acest lucru, ia suplimente alimentare.