Sporturi de iarnă care te ajută să arzi multe calorii

1 72545 original jpg jpeg

Chiar dacă a venit iarna, se apropie sărbătorile, iar gândul tău este doar la concediu, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la sport. Sunt câteva activităţi de iarnă pe care le poţi face inclusiv în vacanţă, care te vor ajuta să arzi foarte multe calorii.

Schi alpin

Acest sport pune în mişcare toţi muşchii corpului şi contribuie la dezvoltarea armonioasă a abdomenului,a picioarelor şi a posteriorului. În plus,acest sport de iarnă are un rol foarte important în oxigenarea ţesuturilor corpului şi măreşte capacitatea plămânilor.

Temperatura scăzută obligă organismul să ardă de două ori mai multe calorii pentru a păstra temperatura optimă a corpului. În medie,într-o oră de sport arzi între 600 şi 800 de calorii,adică poţi pierde până la 2-3 kilograme pe săptămână,în cazul în care practici antrenament intens,de minimum 3 ore pe zi.

Snowboarding

Pentru că este un sport intens,care te obligă la schimbări rapide de direcţie,corpul este lucrat la capacitate maximă. Snowboardingul lucrează în principal grupele superioare de muşchişi muşchii abdominali şi este mult mai uşor de învăţat decât schiatul. Într-o oră de antrenament poţi arde până la 500 de calorii. Drept bonus,practicarea acestui sport îmbunătăţeşte activitatea cardiovasculară şi reduce restresul. 

Citeşte şi:Exerciţiul care arde de 6 ori mai multe calorii!

Schi nordic

Nu lăsa imaginea unor schiuri subţiri să te sperie. Poţi învăţa să schiezi într-o singură după-amiază. Acest sport este cea mai solicitantă formă de activitate fizică,antrenează mâinile,picioarele şi reduce riscul de boli cardiovasculare. În medie,arzi până la 750 de calorii pe oră practicând schiul nordic (sau schi fond,cum mai este cunoscut). Diferenţa dintre acest sport şi schiul alpin este că schiurile sunt mult mai înguste pentru a permite alunecarea mai rapidă,şi se practică pe suprafeţe cât mai întinse,acolo unde pantele nu sunt deloc abrupte.

Citeşte şi:Tonifiază-ţi trupul în ritmul chakrelor

Patinaj

dace01c10d3c4110e23f5528e5dee3aa jpg jpeg

Implică o varietate de mişcări care cresc rezistenţa corpuluişi îmbunătăţesc echilibrul,punând la lucru toţi muşchii corpului. În plus,fiind un sport frumos,acest tip de exerciţii te ajută să scapi de stres şi de anxietate. O oră de patinaj echivalează cu arderea a 400-500 de calorii.

Trail Running

Acest sport se traduce prin „alergarea pe potecă” şi este o variantă de alergare diferită de cea de pe şosea. În general,acest sport se practică pe trasee montane lungi,sub forma unei singure ture. Caracteristica de bază este aceea că trail running este inaccesibil autovehiculelor şi traversează terenuri variate,de la dealuri şi păduri,la munţi sau deşerturi. Nu este exclus nici căţărarea sau coborârea pe pante abrupte.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg