Tradiţii din întreaga lume care aduc noroc de Anul Nou

1 79064 original jpg jpeg

Anul Nou se apropie cu paşi repezi încât ne-am gândit că poate vei vrea să pui în practică unele dintre cele mai interesante tradiţii din întreaga lume. Află ce fac locuitorii altor ţări pentru a-şi spori norocul în noaptea dintre ani!

Stropeşte-ţi prietenii cu apă (Thailanda)

Dacă ultima zi a anului te prinde în Thailanda, află că cei de acolo au obiceiul de a se tropi cu apă, ba chiar mai mult, gestul în sine are şi semnificaţia de a spăla şi de a alunga ghinionul.

Alege cu grijă cine îţi trece primul pragul (Scoţia)

Scoţienii sunt destul de pretenţioşi în ceea ce-l priveşte pe primul om care le va trece pragul de anul Nou. Aceştia preferă să fie un bărbat înalt, care să aibă la el cadouri specifice precum sarea, whiskey sau biscuiţi, deoarece consideră că doar aşa vor avea noroc tot anul.

12 boabe de struguri în 12 secunde (Spania)

În Spania există tradiţia potrivit căreia de Anul Nou e bine să mănânci 12 boabe de struguri cât poţi de repede pentru a avea prosperitate, boabele reprezentând fiecare lună a anului ce vine. Şi dacă te gândeai că e o tradiţie nouă, ei bine, aceasta datează încă din 1909 când cultivatorii de struguri au venit cu această idee inedită pentru a vinde toţi strigurii într-un an cu o recoltă excepţional de bogată.

Poartă alb din cap până-n picioare (Brazilia)

Nu mai e un secret pentru nimeni că brazilienilor le place să petreacă, iar când vine vorba de petrecerea dintre ani, criteriul de care nu se abat este acela de a se îmbrăca în alb. Dacă doreşti să aduci o pată de culoare ţinutei poţi purta accesorii colorate: verde pentru sporirea sănătăţii, galben pentru prosperitatea materială, roşu pentru succes în dragoste şi mov pentru inspiraţie.

Alege lenjeria colorată (Mexic)

În ţările din America Latină precum Mexic, Bolivia sau Brazilia, culoarea lenjeriei intime va determina ce fel de an vei avea, aşa că alege-o cu grijă. Tradiţia spune că cea mai recomandată culoare pentru trecerea dintre ani este roşul, căci va aduce armonie şi noroc pe plan amoros. Dacă vrei să ai un an liniştit, porta alb.