Tu ce ştii despre mersul pe bicicletă?

1 67813 original jpg jpeg

Mersul pe bicicletă este o metodă grozavăde a face mişcare şi de a contribui, câtuşi de puţin, la reducerea poluării din marile oraşe. Această activitate se bucură de popularitate în Europa încă de când a fost inventată prima bicicletă, fiind considerată chiar de atunci un vehicul.

Primul exemplar a fost elaborat de Karl Drais şi nu arăta întocmai modelului care ne este familiar astăzi,ci era unul realizat din lemn,fără pedale.

Bicicleta a evoluat,iar acest sport începe să devină popular şi în România,tot mai mulţi români fiind deschişi în ceea ce priveşte practicarea lui. Astfel,un procent de 30% din populaţia ţării noastre are o bicicletă acasă,iar aproape jumătate dintre aceştia deţin una de cel puţin 5 ani.

În ceea ce priveşte considerarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport zilnic,în România doar 5,2% din populaţie consideră pedalatul o opţiune de transport. În topul statisticilor se află Olanda,urmată de Danemarca.

Mersul pe bicicletă aduce o multitudine de efecte pozitive organismului,printre care arderea de calorii şi scăderea în greutate,dar şi efecte de altă natură,precum evitarea aglomeraţiei urbane.

Din păcate,România nu are încă un sistem de infrastructură dezvoltat privind pistele pentru biciclete. În Bucureşti există doar 5,97 km de piste,iar cea mai lungă pistă din ţară măsoară 37 km si porneşte din Timişoara mergand pana aproape de graniţa cu Serbia.

Editura Preda Publishing,o editură unică pe piaţa românească,dedicată în întregime sportului,promovează un stil de viaţă sănătos şi susţine practicarea oricărui tip de mişcare,încurajează cititorii să meargă pe bicicletă şi să devină conştienţi de beneficiile pe care le pot obţine.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg