Studiu: excesul de sare poate afecta funcţionarea sistemului imunitar

1 sare shutterstock 721931524 jpg jpeg

Se ştie că un aport excesiv de sare favorizează apariţia unor probleme de sănătate diverse, hipertensiunea fiind una dintre ele. O cercetare recentă semnalează un alt motiv pentru care nu ar trebui să consumăm sare în exces.

Un aport prea mare de sare poate reduce cantitatea de energie produsă de celulele sistemului imunitar, ceea ce le poate împiedica să funcţioneze normal, este concluzia unui studiu recent, informeaza Live Science citat de Agerpres.

În cazul în care sarea ajunge să perturbe funcţionarea sistemului imunitar pentru o perioadă mai mare, pot apărea boli autoimune sau inflamatoare, potrivit studiului.

Oamenii de ştiinţă germani au observat să un nivel ridicat de sare afectează funcţionarea unor celule ale imunităţii cunoscute ca monocite. Acestea sunt precursoare ale celulelor fagocite, care identifică şi anihlează agenţii patogeni. Pe baza acestei observaţii, specialiştii au efectuat studii suplimentare şi au observat că la trei ore după expunerea la concentraţii mari de sare, celulele imunitare produceau mai puţină energie sau adenozin trifosfat (ATP). Potrivit comunicatului, mitocondriile, centralele celulare, produc ATP din energia găsită în alimente folosind o serie de reacţii biochimice. Apoi, ATP alimentează diverse procese celulare, cum sunt alimentarea muşchilor sau reglarea metabolismului.

În cadrul studiului, specialiştii au monitorizat mai multe persoane – unele consumau suplimente cu 6.000 mg de sare, două săptămâni. Alt grup a mâncat o pizza întreagă, care conţinea 10.000 mg de sare. La aceştia din urmă, mitocondriile au produs mai puţină energie.Recente

Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg
Test jpg
tulburare bipolara shutterstock 1519608566 jpg